Τόκυο 2020: Πρωτιά Μιχαλεντζάκη στην σειρά του και πρόκριση στον τελικό των 100μ ελεύθερο της κατηγορίας S8

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στην δεύτερη προκριματική σειρά των 100 μέτρων ελεύθερο της κατηγορίας S8 και προκρίθηκε με άνεση στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, στην πρώτη ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο.

Ο πρωταθλητής μας από τις Φέρες τερμάτισε σε χρόνο 59.49 αφηνοντας στην δεύτερη θέση τον κινέζο Ξου (1.00.05) και στην τρίτη τον αμερικανο Τόρες (1.01.35). Ο Μιχαλεντζάκης προκρίθηκε με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στον τελικο. Τον ξεπέρασε μόνο ο αυστραλός Μπεμπ Ποπχαμ που τερμάτισε στην τρίτη σειρά σε χρόνο 58.95 με τον δεύτερο να ξεπερνά όπως και στην κούρσα του Μιχαλεντζάκη το ένα λεπτό.

Στην πρώτη από τις τρεις προκριματικές σειρές πρώτος τερμάτισε ο Ουκρανός Ντουμπροφ με 59.70 και δευτερος ο Ρωσος Νικολάεφ με 59.80 ενώ οι υπολοιποι τερμάτισαν μετά το ψυχολογικό όριο του ενός λεπτού. Ο τελικός στα 100 μέτρα ελευθερο της κατηγορίας S8 αναμένεται να ολοκληρώσει το πρόγραμμα των τελικών της κολύμβησης στο αγωνιστικό πρόγραμμα της 1ης ημέρας των Παραολυμπιακών Αγωνων.

Ο Μιχαλεντζάκης πηγαίνει στον τελικό έχοντας την δεύτερη καλύτερη επίδοση των προκριματικών αλλά και την δευτερη καλυτερη επίδοση μεταξύ των συμμετεχόντων από το 57.69 του 2018 στο Λονδίνο (τον ξεπερνά μονο ο Αυτραλος Ποπχμαμ με φετινο 57.37 στην Αδελαϊδα). Είναι φανερό ότι ο Εβρίτη θα έχει εξαιρετικά ισχυρό ανταγωνισμό. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 14:18 το μεσημέρι της Τεταρτης στο Tatsumi Tokyo Aquatics Center.