Tόκυο 2020: Με τον αέρα του παγκόσμιου ρεκόρ πετάει για Ιαπωνία ο Στέλιος Μαλακόπουλος

O Στέλιος Μαλακόπουλος έγινε περισσότερο γνωστός στους κατοίκους της Θράκης μέσα από την επιλογή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ να αποτελέσει εναν εκ των πρωταγωνιστών στο σποτάκι που ετοίμασε για τον κορονοϊό.

Κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ με 7,04 μέτρα στο άλμα εις μήκος, βρέθηκε με αναπηρία μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε όταν ήταν 19 ετών. Πλέον έφτασε στα 24 χρόνια.

«Η κατηγορία μου είναι κατηγορία που παίρνουν μέρος από διάφορες κατηγορίες στο αγώνισμα αυτό. Πιστεύω ότι θα δώσω μια μάχη για ένα μετάλλιο. Και αυτός είναι ο στόχος μου» ομολογεί ο Στέλιος στην Παραολουμπιακή Επιτροπή.

Ο ίδιος αποκαλύπτει: «Με τον αθλητισμό είχα πάθος από μικρός. Όταν έγινε το ατύχημα θέλησα να επανέλθω γρήγορα. Έπαιζα μπάσκετ πριν το τροχαίο, αλλά θεώρησα ότι πρέπει να παίξω ένα ατομικό άθλημα. Και θεώρησα ότι ο Στίβος είναι το άθλημα που μου ταιριάζει απόλυτα. Και μετά πήρα την απόφαση. Κάποια στιγμή ξεκίνησα το άλμα σε μήκος».

Το μειονέκτημα έγινε πλεονέκτημα και ο Μαλακόπουλος είναι ασταμάτητος. Το 7.04 φαντάζει… λίγο και ας είναι το παγκόσμιο ρεκόρ!!! «Εντάξει, οι επιτυχίες αντιπροσωπεύουν όχι μόνο τον χώρο του αθλητισμού αλλά σε οποιοδήποτε τομέα. Έχει γίνει αρκετή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια και έτσι έρχονται όλα αυτά τα χρόνια οι επιτυχίες. Βλέπω ότι οι κόποι μου ανταμείβονται».

Πριν το τροχαίο έπαιζε μπάσκετ. «Έπαιζα στις Ακαδημίες του Ηρακλή, μετά έπαιξα στα Ανατόλια». Το κλίμα άλλων Παραολυμπιακών δυστυχώς δεν θα είναι στους Παραολυμπιακούς του Τόκυο. «Γενικά ο κόσμος πρέπει να το παρακολουθεί, είναι μια μεγάλη γιορτή, αυτό το εορταστικό κλίμα είναι το καλύτερο. Το κλίμα είναι πολύ όμορφο. Τώρα για εμάς που είμαστε επαγγελματίες αθλητές θα κοιτάξουμε να εκπροσωπήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την χώρα μας, ο κόσμος θα μας λείπει αλλά θα τους έχουμε κοντά μας από τους τηλεοπτικούς δέκτες».

Που θέλει να φθάσει ο Στέλιος; «Αν με ρωτούσατε πριν μερικά χρόνια θα μουν ευχαριστημένος μόνο και μόνο που θα συμμετάσχω στους Παραολυμπιαακούς Αγώνες. Τώρα βλέπω όμως ότι οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Προσωπικά ξεκινάω να ονειρεύομαι ακόμη περισσότερα. Επιδοσιακά δεν ξέρω που μπορεί να φθάσει το αγώνισμα γιατί έχουν γίνει καλές επιδόσεις από αθλητές με μονό ακρωτηριασμό. Και επειδή είμαι ο πρώτος αθλητής με διπλό ακρωτηριασμό που περνά πάνω από 7 μέτρα δεν ξέρω που μπορεί να φθάσει η παγκόσμια επίδοση. Τα επόμενα χρόνια θα ναι μια περίοδος πολύ σκληρής δουλειάς και θα φανεί που θα φθάσει η επίδοση».