Τόκυο 2020: Σε τρία αγωνίσματα με στόχο έναν τελικό ο Αλέξανδρος Λεργιός στους πρώτους του Παραολυμπιακούς

Η πρώτη του συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι αυτή στο Τόκυο για τον Αλέξανδρο Στυλιανό Λεργιό.

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που κατάφερα και εξασφάλισα την πρόκριση και συγχρόνως αισθάνομαι δικαιωμένος που κατάφερα μετά από αρκετά χρόνια δουλειάς» υπογραμμίζει ο Εβρίτης κολυμβητής ταχυτήτων.

«Στο Τόκυο θα πέσω σε τρία αγωνίσματα, στα 100μ. ελεύθερο, στα 200μ ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα» αποκαλύπτει ο ίδιος στην Παραολυμπιακή Επιτροπή και αναφέρεται στους στόχους του: «Κυνηγώ σίγουρα έναν τελικό στους Παραολυμπιακούς στο Τόκυο, στα 100μ ελεύθερο. Και θα ήθελα στο μέλλον να πιάσω και το 50μ πεταλούδα» λέει και έχει το μυαλό του όχι μόνο στο Τόκυο αλλά και στο Παρίσι.

Από μικρό παιδί ξεκίνησε το κολύμπι. «Κολυμπώ από πάρα πολύ μικρή ηλικία, από 6 ετών. Έκανα και άλλα αθλήματα αλλά με κέρδισε η κολύμβηση για λόγους θεραπευτικούς. Όταν ήμουνα μικρός έπαιζα ποδόσφαιρο, ταε κβο ντο και για λίγο πέρασα από το τένις. Πολλά από αυτά τα έκανα συγχρόνως. Ταε κβο ντο και κολύμβηση τα έκανα μαζί», λέει.

Ακόμη βέβαια έχει μπροστά του χρόνο αλλά μήπως έχει στο μυαλό του πως θα εξελιχθεί στο μέλλον; «Όταν σταματήσω το κολύμπι δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Έχω δυο τρία πράγματα στο μυαλό μου αλλά δεν ξέρω ακόμα. Γερός να μαι και θα δούμε», απαντά.

Οι άδειες εξέδρες δεν νομίζει ότι θα τον επηρεάσουν. «Προσωπικά δεν θα αγχωθώ που δεν θα χει κόσμο. Βέβαια είναι αλλιώς να χει 20.000 κόσμο και να φωνάζουν το όνομα σου και αλλιώς είναι να μην έχει καθόλου κόσμο. Να ναι μόνο οι λιγοστοί επίσημοι και οι συναθλητές σου. Θα ναι ένα παγωμένο».

Ο Λεργιός είναι ένα παιδί που δεν χάνει εύκολα τον στόχο του, παρά τις δυσκολίες που συναντά. «Όλοι συναντήσαμε πολλές δυσκολίες σαν αθλητές. Προσωπικά εγώ ανέβαινα στις επιδόσεις μου. Ήταν η χρονιά που θα πήγαινα στους αγώνες και ματαιώθηκαν. Παρ όλα αυτά δεν σταμάτησα να κολυμπάω ούτε έχασα τον στόχο μου», λέει.