Τόκυο 2020: Ξέχασε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ οποιαδήποτε αναφορά για τις επιτυχίες των αθλητών της στους Ολυμπιακούς

Πέντε χρόνια πριν, όταν η Άννα Κορακάκη κατακτούσε τον κόσμο με τα δυο μετάλλια που κέρδιζε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έσπευδε να φωταγωγήσει τα κτήριά της σε Δράμα και στην έδρα της στην Κομοτηνή προς τιμήν της.

Μπορεί όπως αποκάλυπτε το ThrakiSportS η φωταγώγηση να ήταν για… κλάματα, αλλά τουλάχιστον υπήρξε μια αντίδραση, ένα μήνυμα πανηγυρισμού για αυτήν την μεγάλη επιτυχία.

Φέτος η Αννα Κορακάκη καταφερε να παραμείνει στην ελίτ του αθλήματός της επιτυγχάνοντας την πρόκριση σε δυο ακόμα τελικούς και παίρνοντας ισάριθμες 6ες θέσεις – που αναμφισβήτητα συντελούν επιτυχία.

Παράλληλα, ο έτερος εκπρόσωπος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στο Τόκυο Κώστας Δουβαλίδης έκανε φετινή ατομική επίδοση και κατάφερε πρωτίστως να τερματίσει, βάζοντας όπως ο ίδιος είπε στόχο πλέον και το Παρίσι σε 3 χρόνια.

Προς έκπληξή μας, ωστόσο, καμία ανακοίνωση, κανένα συγχαρητήριο μήνυμα δεν είδαμε για τους δυο αθλητές μας από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Ούτε ένα ευχετήριο πριν την αναχώρησή τους, παρόλο που θα έπρεπε να τιμηθούν και μόνο που κατάφεραν σε τέτοιες συνθήκες να μας εκπροσωπήσουν.

Μάλιστα ειδικά η Κορακάκη μπήκε πρώτη ως σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης, ενώ είχε υπάρξει και η πρώτη λαμπαδηδρόμος όταν πριν ενάμισι χρόνο άναψε η φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία.

Ειναι σίγουρο ότι αν είχαν ξαναέρθει μετάλλια και φωταγωγήσεις θα γίνονταν και ανακοινώσεις θα εκδίδονταν. Αλλά το μήνυμα που περνά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την σιωπή της τώρ απου οι αθλητές μας δεν επιστρέφουν με μετάλλιο, αλλά παρόλα αυτά σήκωσαν το βάρος της περιοχής και πέτυχαν στους αγώνες τους, είναι πέρα για πέρα λανθασμένο.

Μια ανακοίνωση όφειλε να βγει, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Πόσω μάλλον τώρα που οι δυο εκπρόσωποι της περιοχής τα πήγαν καλά, έστω και αν δεν έφεραν μετάλλια. Δεν είναι άλλωστε επιτυχία μόνο τα μετάλλια, επιτυχία είναι και μόνο που βρέθηκαν εκεί και κράτησαν ψηλά την ελληνική σημαία εκπροσωπώντας την πατρίδα στην πιο σπουδαία διοργάνωση…