Τα σχόλια του Θρακιώτη πρώην ΓΓΑ Πάνου Μπιτσαξή για τα μετάλλια των Μίλτου Τεντόγλου και Λευτέρη Πετρούνια

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, ο Λευτέρης Πετρούνιας το χάλκινο στο μήκος, η μικρή Ελλάδα μέσα σε δυο ώρες είδε δυο αθλητές της στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στο Τόκυο έσπευσε να σχολιάσει στο προσωπικό του προφίλ ο καταγόμενος από την Θράκη πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής. Αναλυτικά:

Μιλτος Τεντόγλου..
Μακεδονίτικος Γρεβενιωτικος ατόφιος χρυσος
Σεμνός,ψύχραιμος και νηφάλιος δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει το πόση χαρά και υπερηφάνεια χάρισε στη χώρα μας.Ιστορικη ,μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό.

Στα Γρεβενά, με τη γυρω πανέμορφη φύση,η κεντρικη πλατεία ειναι η Πλατεία Ωρολογίου.Καιρός να σταματήσει για λίγο το ρολόι και κάπου πλάι να γραφτεί ανεξίτηλα 2 Αυγούστου 2021.Ώρα Τόκιο …
Άνευ λοιπών σχολίων έτσι σκέτο.Για να ρωτάνε όσοι το βλέπουν και να τους διηγούνται το γεγονός.

Χάλκινο το δαχτυλίδι του άρχοντα Λευτέρη Πετρουνια
Ο Λευτέρης Πετρουνιας μας χάρισε μια ακόμα σπουδαία διάκριση και τον ευχαριστούμε και γι αυτη και την τεράστια προσφορά του στον αθλητισμό και την Ελλάδα.
Η τριτη θεση επισφραγίζει το μεγάλο έργο που έγινε από πολλούς συντελεστές της ελληνικής γυμναστικής εδώ και πολλά χρόνια.
Προσωπικά έχω και μια παράξενη και ιδιαίτερη έλξη προς τα χάλκινα μετάλλια.Είναι γιατί η εποχή του χαλκού είναι το θεμέλιο του σύνθετου αστικού πολιτισμού. Άνευ χαλκού τίποτα δεν θα είχε επακολουθήσει.
Κάποτε για ένα χάλκινο θα είχε ξεσηκωθεί όλη η χώρα.
Όχι ότι δεν μ αρέσει ο χρυσός.Μ ενθουσιάζει..
Ο καθαρός όμως.Ο χρυσός του Τεντογλου και του Ντουσκου.Γιατί στον αθλητισμό όπως ξέρετε ότι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός.