LIVE από το Τόκυο η Day 3 των Ολυμπιακών Αγώνων λεπτό προς λεπτό

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στους Ολυμπιακούς Αγωνες του Τοκυο. Σε εξελιξη βρίσκεται η τρίτη ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος και το ThrakiSportS, ένα από τα ελάχιστα μέσα ενημέρωσης που βρίσκονται στην ιαπωνική πρωτεύουσα, μεταδίδει όσα συμβαίνουν με έμφαση στην πορεία τν Ελλήνων αθλητών.

Καλημέρα από την Ιαπωνία. Από αυτό το live σημερα θα παρακολουθήσουμνε λεπτός προς λεπτό την εξελιξη στα αγωνίσματα της τριτης ημέρας των Ολυμπιακών Αγωνων, με έμφαση προφανώς στους Έλληνες αθλητές.

Ωρα 02:30 Ειναι μια μέρα αρκετά πλούσια σε δράση αλλά όχι στόσο πλούσια όσο η χθεσινή που είχαμε συνολικά 15 ελληνικές συμμετοχές σε διάφορα αθλήματα και αγωνίσματα.

Ωρα 02:40 Κυριαρχεί ασφαλώς για εμας τους Ελληνες ο αγωνας της Μαρία Σάκκαρη για την δευτερη φαση του απλου γυναικών στο τένις που ξεκινά στις 5.00

Ωρα 02:50 Νωρίτερα κατά ένα τέταρτο έχουμε τον πρώτο αγωνα της ξιφομάχου μας Δώρας Γκουντούρα στην σπάθη γυναικών.

Ωρα 03:00 Ακομα πιο νωρίς και συγκεκριμένα σε μια ωρα ξεκινά η δευτερη φάση του προκριματικου στο σκητ της σκοποβολής όπου συμμετέχει ο Νικος Μαυρομάτης

Ωρα 03:10 Στην κολύμβηση ο Απόστολος Χρήστου θα συμμετάσχει στους ημιτελικούς των 100μ. ύπτιο διεκδικώντας πρόκριση στον τελικό

Ωρα 03:20 Πιο αργά συνεχίζουν τις προσπάθειές τους στην ιστιοπλοΐα οι Κατερίνα Δίβαρη (RS:X Γυναικών), Βασιλεία Καραχάλιου (Laser Radial Γυναικών) και Βύρωνας Κοκκαλάνης (RS:X Ανδρών).

Ωρα 03:30 Τέλος, μπαίνει στη μάχη και ο Περικλής Ηλίας στην ορεινή ποδηλασία, το τελευταίο χρονικά μέλος της ελληνικής ομάδας που κλείδωσε την συμμετοχή του με το προ δυο εβδομάδων μπαράζ οπως εξελίχθηκε το Πανελληνιο Πρωτάθλημα στην Ξάνθη.

Ωρα 03:45 Σημερα επίσης έχουμε και τον ημιτελικό και αν όλα πανε καλά και τον τελικό του Εβρίτη στην καταγωγή Σιδέρη Τασιάδη που αγωνίζεται ως Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο σλαλομ του κανόε καγιάκ.

Ωρα 03:55 Ηδη σε εξελιξη αρκετά αθλήματα, σε λίγο ξεκινά ο αγωνας του Μαυρομάτη

Ωρα 04:10 Παραμένει ανήσυχη η κοινή γνώμη της Ιαπωνίας για την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα και σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, από τις 23 έως τις 25 Ιουλίου, που διεξήγαγε η Nikkei business daily, το 31% παραμένει αντίθετο στους Ολυμπιακούς αγώνες και ζητά την ακύρωση τους, φοβούμενο διασπορά της COVID-19.

Ωρα 04:30 Σε σχέση με τον καιρό αξίζει να αναφέρουμε ότι έρχετα… τυφώνας. Αυτός θα πλήξει κυρίως το Τόκυο με έντονες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της Τρίτης. Επιπρόσθετα θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας όλη την εβδομάδα, αλλά και έντονη υγρασία.

Ωρα 04:40 Άρχισαν οι αγώνες στη σπάθη των γυναικών. Η Δώρα Γκουντούρα θα αντιμετωπίσει σε λιγο την Μισάκι Εμούρα από την Ιαπωνία στον πρώτο γύρο.

Ωρα 04:47 Χρυσό μετάλλιο για τον Καναδά στην κολύμβηση. Μετά τον παγκόσμιο τίτλο στη Γκουανγκζού, η Μάργκαρετ ΜακΝιλ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες τερματίζοντας σε 55.59, αφήνοντας δεύτερη την Κινέζα Γιουφέι Ζανγκ (55.64) και τρίτη την Αυστραλή Εμα ΜακΚίον (55.72)

Ωρα 04:55 Αδοξη ήττα και αποκλεισμός για την Δώρα Γκουντουρα στην ξιφασκία. Ολοκληρώθηκε ο αγώνας με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να χάνει με 15-8 από την Γιαπωνεζα Εμουρα.

Ωρα 05:03 Ξεκινά σε λιγο και ο αγωνας της Μαρίας Σάκκαρη στο τένις με την Σερβα Στογιανοβιτς

Ωρα 05:15 Σε ενα τέταρτο θα έχουμε και τον ημιτελικό του Αποστολου Χρηστου στα 100 μέτρα υπτιο, ενός κολυμβητη που βρεθηκε δυο φορές το τελευταίο τρίμηνο για δεκαήμερες και βάλε προετοιμασίες στην Αλεξανδρούπολη

Ωρα 05:25 Στην σκοποβολή σε εξελιξη η δευτερη ημέρα του προκριματικου στο σκητ με τον Νικο Μαυρομάτη να ειναι μακριά από τις προνομιούχες θέσες για πρόκριση στον τελικο

Ωρα 05:35 Πέμπτος ο Απόστολος Χρήστου με 53.41 στην σειρά του στον ημιτελικο των 100 μέτρων υοπτιο. Δύσκολα θα μπει στον τελικό. Θα περιμένουμε και τον δεύτερο ημιτελικό.

Ωρα 05:40 Με συνοπτικές διαδικασίες η Σάκκαρη καταακτά το πρώτο σετ απεναντι στην Στογιανοβιτς με 6-1 γκειμς

Ωρα 05:55 Αποκλεισμός για τον Χρήστου από τον τελικό. Κατέλαβε τελικά την 11η θέση στο σύνολο των 100μ. ύπτιο. Αν ειχε πιάσει τις επιδόσεις του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μαΐου τώρα θα ήταν τελικό.

Ωρα 06:17 Προκρίθηκε η Σάκκαρη στην φάση των 16 του απλου. Με εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Στογιανοβιτς επικράτησε 2-0 (6-1, 6-3) και προκρίθηκε στις 16 του Ολυμπιακού τουρνουά

Ωρα 06:40 Έχουν αρχίσει οι σημερινές ιστιοδρομίες αγώνες στην ιστιοπλοΐα. Όπως και χτες έτσι και σήμερα θα έχουμε τριπλή εκπροσώπηση. Στα RSΧ θα είναι η Δίβαρη και ο Κοκκαλάνης ενώ θα έχουμε και την Βασιλεία Καραχάλιου στα Laser Radial.

Ωρα 07:00 Καθως ξημερωνει στην Ελλάδα και έχουμε περάσει το μεσημέρι στο Τόκυο θυμίζουμε ότι οι σημαντικές ως στιγμής ειδήσεις είναι η πρόκριση της Σάκκαρη και οι αποκλεισμοί για Χρηστου και Γκουντουρα

Ωρα 07:25 Οι αγωνες της ιστιοπλοϊας και σκοποβολης με ελληνικές συμμετοχές σε εξελιξη. Και κυπριακές.

Ωρα 07:35 Στο βολεϊ η Εθνική Ρωσίας πέτυχε μεγάλη νίκη με 3-1 σετ επί των ΗΠΑ μετά από συναρπαστικό αγώνα

Ωρα 07:45 Στην ιστιοπλοϊα ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες ιστιοδρομίες στο RS:X των γυναικών η Κατερίνα Δίβαρη κατέλαβε την 20 θέση και στις δύο.

Ωρα 08:05 Στην σκοποβολή ολοκληρώνεται ο προκριματικός στο σκητ. Ο Νίκος Μαυρομάτης έχει τελειώσει με τις βολές του και με 119 βαθμούς είναι στην 20η θέση.

Ωρα 08:22  Η 13χρονη Μομίγι Νισίγια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Street σκέιτμπονρτ γυναικών και έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς είναι η πρώτη ολυμπιονίκης στο νέο αυτό αγωνισμα και σε αυτή τη μικρή ηλικία.

Ωρα 08:40 Ξεκινά η τέταρτη ιστιοδρομία στα Laser Radial όπου συμμετέχει η Καραχάλιου

Ωρα 08:45 Νωρίτερα ολοκληρώθηκε και η τρίτη ιστιοδρομία στα RS:X γυναικών με την Κατερίνα Δίβαρη να καταλαμβάνει την 23η θέση στην τελευταία εξ αυτών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είναι στην 21η θέση μετά από 6 ιστιοδρομίες.

Ωρα 09:00 Ξεκινά και ο Βυρωνας Κοκκαλάνης στην ιστιοπλοΐα ενώ αυτήν την ωρα ξεκινά και το ποδήλατο βουνού με την συμμετοχή του πρωταθλητή Ελλάδος στην Ξάνθη πριν δυο εβδομάδες Περικλή Ηλία.

Ωρα 09:10 Πέραν αυτών δεν έχουμε μετά πολλές ελληνικές συμμετοχές σήμερα. Οποτε θα ειμαστε πιο χαλαρά.

Ωρα 09:25 Προκριση στον τελικο για τον Εβρίτη Σιδέρη Τασιάδη στο κανέ καγιάκ. Θυμίζουμε βεβαια ότι αγωνίζεται με τα χρωματα της Γερμανίας. Σε μια ωρα ο αγωνας του.

Ωρα 09:40 Ολοκληρώθηκε η τρίτη ιστιοδρομία στα Laser Radial με την Καραχάλιου να τερματίζει έκτη. Πάει καλά σε γενικές γραμμές.

Ωρα 09:50 Στην πέμπτη θέση τερμάτισε στην τέταρτη ιστιοδρομία ο Βύρωνας Κοκκαλάνης. Καλύτερα από τις προηγούμενες δυο

Ωρα 10:00 Ξεκινά σε λίγο ο τελικός του κανόε καγιάκ με την συμμετοχή του Σιδέρη Τασιάδη, ο οποίος αγωνίζεται πέμπτος μετά τους χρονους του ημιτελικου

Ωρα 10:22 Ο Σιδέρης Τασιάδης τερματίζει σε χρόνο 103.70 και πανηγυρίζει. Μενουν άλλοι τέσσερις να αγωνιστούν, είναι πρώτος ως στιγμής αλλά ακολουθούν οι θεωρητικά καλύτερο του στα ημιτελικά.

Ωρα 10:38 Μετάλλιο ξανά ο Σιδέρης Τασιάδης! Είχε κατακτήσει το ασημένιο στο Λονδίνο το 2012 και τώρα το χάλκινο στο Τόκυο. Μεγάλη επιτυχία για τον Εβρίτη (και απο τους δυο γονείς) πρωταθλητή με τα χρώματα της Γερμανίας.

Ωρα 10:43 O Σλοβάκος Μπέντζαμιν Σάβσεκ με χρόνο 93.25 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Κάνοε Σλάλομ. Πίσω του (+3.71) κατετάγη ο Τσέχος Λούκας Ρόχαν (101.96), ενώ όπως προαναφέρθηκε ο Τασιάδης ειχε χρόνο 103.70.

Ωρα 11:10 Δεν τα κατάφερε ο Περικλής Ηλίας στην ορεινή ποδηλασία.Δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των αντιπάλων του, έμεινε 3 γύρους πίσω στα 28,25 χιλιόμετρα της διαδρομής και τερμάτισε στην 35η θέση σε σύνολο 36 που τερμάτισαν. 

Ωρα 11:25 Πρώτη η Βασιλεία Καραχάλιου στην 4η ιστιοδρομία στα Laser Radial. Βάζει πλώρη για μετάλλιο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αφού μετά την 2η ημέρα του αγωνα και με συμπληρωμένες 4 ιστιοδρομίες βρίσκεται στη 2η θέση της γενικής κατάταξης.

Ωρα 11:30 Οι προσπάθειες της 24χρονης ιστιοπλόου συνεχίζονται την Τρίτη στις 06:05, με τη δράση να μεταφέρεται από την Ενοσίμα στη Φουτζισάβα. Την Τρίτη θα διεξαχθούν δύο ιστιοδρομίες, την Πέμπτη ακόμη δύο, την Παρασκευή οι τελευταίες δύο και το Σάββατο είναι προγραμματισμένη η medal race.

Ωρα 11:55 Περιμένουμε και το αποτέλεσμα του (Κομοτηναίου εξ αγχιστείας) Βυρωνα Κοκκαλάνη για να κλείσουν οι σημερινές ελληνικές παρουσίες.

Ωρα 12:10 Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης υποχώρησε δύο θέσεις στη 2η μέρα των RS:X στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020. Στην 4η ιστιοδρομία πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του και τερμάτισε στην 5η θέση, όμως αμέσως μετά είχε τη χειρότερη παρουσία και δεν τερμάτισε καν. Είναι αυτή που πετά. Στην 6η ιστιοδρομία κατετάγη 10ος, αλλά με αυτά τα δεδομένα είναι πλέον 13ος μετά από 6 ιστιοδρομίες.

Ωρα 12:15 Η δράση συνεχίζεται την Τετάρτη αφου την Τρίτη έχουν ξεκούραση οι ιστιοπλόοι και μεταφέρεται από την Καμακούρα στη Φουτζισάβα για 3 ιστιοδρομίες. Την Πέμπτη επιστρέφουν στην Καμακούρα για τις τελευταίες 3 ιστιοδρομίες και το Σάββατο είναι προγραμματισμένη η medal race στην Ενοσίμα.

Ωρα 12:30 Εγινε γνωστη η αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη στο τένις. Είναι η Ελίνα Σβιτόλινα από την Ουκρανία, Νο 4 στο κυρίως ταμπλό, με τον αγωνα μάλλον να διεξάγεται αύριο. Νικησε την Αϊλα Τομλιάνοβιτς από την Αυστραλία με 4-6, 6-3, 6-4 μετά από 2 ώρες και 21 λεπτά.

Ωρα 12:50 Ευκολη πρόκριση για τον Τζόκοβιτς. Επικράτησε με 6-4 6-3 του Γιαν Λέναρντ Στρουφ στο 2ο γύρο του τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 και προκρίθηκε στη φάση των 16, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς.

Ωρα 13:30 Ουσιαστικά η δράση έχει ολοκληρωθεί για σήμερα από πλευράς Ελλάδας, αλλά θα κρατήσουμε το live ανοιχτό για σημαντικές ειδήσεις.

Ωρα 14:00 Αυριο θα έχουμε περισσότερο ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς με τον Τσιτσιπά αλλά πιθανότατα και την Σάκκαρη, την Εθνική Πόλο με την Ιταλία αλλά και την συνέχεια σε ιστιοπλοΐα, όπου θα ξεκινήσει προσπάθειες και ο Γιάννης Μιτάκης

Ωρα 14:30 Κυριως αγωνες σε ομαδικά αθληματα πλέον σε εξελιξη αλλά περιμένουμε και ορισμένους τελικους σε διάφορα αγωνίσματα ημέρας.

Ωρα 15:00 Θυμίζουμε ότι η μεγάλη είδηση της ημέρας για τον θρακιωτικο αθλτισμο από τους Ολυμπιακους του Τοκυο ειναι το νέο μετάλλιο του Εβρίτη Σιδέρη Τασιάδη

Ωρα 15:40 Χρυσό για την Ρωσία στην σπάθη γυναικών, εκεί όπου δεν τα καταφερε η Γκουντούρα. Η Σοφία Ποζντνιάκοβα στέφθηκε ολυμπιονίκης στη σπάθη γυναικών καθώς επιβλήθηκε στον τελικό της διοργάνωσης της συμπατριώτισσάς της Σοφία Βελίκαγια με 15-11. Χάλκινο η Γαλλίδα Μανόν Μπρουνέ, η οποία νίκησε στονμικρό τελικο την Άννα Μάρτον από την Ουγγαρία με 15-6.

Ωρα 16:20 Η Ρωσίακυριάρχησε στον τελικό του ομαδικού ανδρών στην ενόργανη γυμναστική, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με 262.500 βαθμούς. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ιάπωνες γυμναστές με 262.397 βαθμούς και το χάλκινο οι Κινέζοι (261.894).

Ωρα 16:40 Η Ιαπωνία διπλασίασε τις νίκες της στο βόλεϊ ανδρών, επικρατώντας του Καναδά με 3-1 σετ στην “Αριάκε Αρένα” και υποχρεώνοντας το αμερικανικό συγκρότημα σε δεύτερη ήττα, επί ισάριθμων αγώνων. Υπενθυμίζουμε ότι στην αποστολή του Καναδά δεν μετέχει ο πρώην του Εθνικου Αλεξανδρούπολης Γκάβιν Σμιτ

Ωρα 16:55 Μετά από συγκλονιστικό τελικο στο μεικτό διπλό του ολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ η Ιαπωνία πανηγυρίζει το χρυσό μετάλλιο επικρατώντας της Κίνας με 4-3. Το χάλκινο μετάλλιο η Κινεζική Ταϊπέϊ.

Ωρα 17:10 Με πινγκ πονγκ και συγκεκριμένα τον αγωνα του Γκιωνη ξεκινά το αυριανό ελληνικο προγραμμα. Εχει οπως ειπαμε και Τσιτσιπά και Σακκαρη και Πόλο και Ιστιοπλοϊα ενω θα εχουμε ακομα και Τζουντο αυριο αλλά και κολύμπι. Πλούσιο πρόγραμμα

Ωρα 17:50 Φτάσαμε σχεδόν μεσάνυχτα στο Τοκυο, κάπου εδώ να ολοκληρώσουμε αυτό το live. Τα λέμε ξανά λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Ελλάδας με την 4η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων Τοκυο 2020