Κόλλησε κορονοϊό και παραμένει στην Ελλάδα ο Μπιλ Πάπας – Ζητείται δέσμευση των λογαριασμών του και εκτός Αυστραλίας

Εκατομμύρια δολάρια που εκταμιεύθηκαν από την τράπεζα της Αυστραλίας Westpac στο πλαίσιο μιας φερόμενης μεγάλης απάτης είναι πολύ πιθανό να διοχετεύθηκαν σε υπερπόντιες εταιρείες που ελέγχονται από τον ποδοσφαιρικό παράγοντα Μπιλ Πάπας, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη και έχει εγκλωβιστεί στην Ελλάδα καθώς αποδείχθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Αυτό είναι το ρεζουμέ όσων άκουσε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας την Πέμπτη, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, στο νέο επεισόδιο του γνωστού δικαστικού θρίλερ στο οποίο εμπλέκεται ο ιδιοκτήτης της ξανθιώτικης ομάδας. Ο Πάπας αναμενόταν βάσει δήλωσης του προηγούμενου δικηγόρου του στο ίδιο δικαστήριο να αφιχθεί στο Σίδνεϊ το περασμένο Σαββατοκύριακο για να αντιμετωπίσει κατ’ ιδίαν τις αστικής ακόμα φύσεως κατηγορίες αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Με βάση τα έγγραφα και τις καταγγελίες ενώπιον των δικαστικών αρχών, ο ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας, ένας βασικός συνεργάτης του και η εταιρεία τους Forum Finance εμπλέκονται σε ένα πιθανό σκάνδαλο που πλέον, με βάση τα δημοσιεύματα, αγγίζει τα 400 εκατομμύρια δολάρια σε βάρος της αυστραλέζικης τράπεζας Westpac αλλά και δύο ακόμα δανειστών, της γαλλικής Société Générale και της ιαπωνικής Sumitomo.

Οπως αναφέρει η Sydney Morning Herald, οι δικηγόροι της Westpac είπαν την Πέμπτη στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο ότι υποπτεύονται πως ο κ Πάπας έχει περιουσιακά στοιχεία στην Γερμανία, την Σιγκαπούρη και την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της ιδιοκτησίας από μέρους του της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ Ξάνθη. Το χρήμα έρρεε μέχρι και τον τρέχοντα μήνα στα ταμεία των υπεράκτιων εταιρειών που συνδέονται με τον κ. Πάπας, άκουσε ακόμα το δικαστήριο, με την διευκρίνιση ότι αυτή η ροή χρημάτων περιελάμβανε εταιρείες στην Αγγλία και τη Γερμανία. Ολα αυτά, ενώ η Westpac έχει προσφύγει ξανά στις δικαστικές αρές για να επεκτείνει το πάγωμα των λογαριασμών του Πάπας και του συνεργάτη του Βιντσέντσο Τεσοριέρο ώστε αυτό να περιλαμβάνει και τις υπεράκτιες εταιρείες.

Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι ο Πάπας δεν επέστρεψε στην Αυστραλία όπως ο ίδιος είχε πει μέσω του προηγούμενου δικηγόρου του, αλλά ο νέος δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν οφείλεται σε διάθεση του πελάτη του να μην επιστρέψει αλλά εξαιτίας του κορονοϊού. «Ο πελάτης μου βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα, σκοπευει να επιστρέψει στην Αυστραλία» είπε ο Τζιμ Τζονσον, που ανέλαβε την νομική εκπροσώπηση του Πάπας νομιός σύμβουλος του Πάπας και πρόσθεσε: «Στις 8 Ιουλίου και ώρα 5.00 μμ υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό και αυτό βγήκε θετικό, κάτι που προκαλεί δυσκολίες στην δυνατότητά του να ταξιδέψει οπουδήποτε».

Πάντως ο Μπιλ Πάπας, πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ της Αυστραλίας που εξακολουθούν δύο εβδομάδες τωρα να έχουν ψηλά το συγκεκριμένο θέμα, δέχτηκε την αυστηρή κριτική του δικαστή της υπόθεσης Μάικλ Λι ακούγοντας νωρίτερα ότι δεν συνεργάστηκε ούτε συμμορώθηκε με τις προηγηθείσες δικαστικές εντολές να παρουσιάσει μια λίστα με τα περιουιακά του στοιχεία και τις υποχρεώσεις του, ως μέρος της έρευνας για τους λογαριασμούς που πρέπει να παγώσουν. «Εχω εκδώσει δύο εντολές αλλά δεν τις εκδίδω για να τις αντιμετωπίζουν όπως οι οδηγοί τα φανάρια που ρυθμίζουν την κίνηση στην Αθήνα, απαιτώ συμμόρφωση προς αυτές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικαστής Λι.

Η υπόθεση συνεχίζεται και μαζί το όλο σήριαλ, που έχει ως βασικό πρωταγωνιστή τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη, η παρουσία του οποιου στην ελληνική ομάδα φέρεται πλέον να τίθεται στο πλαίσιο της έρευνας των αρχών της Αυστραλίας, σύμφωνα τουλάχιστον με τα δημοσιεύματα από την χώρα της Ωκεανίας.