Επέστρεψε Ελλάδα αλλά όχι ακόμα στην Αλεξανδρούπολη ο μεταλλιούχος της Ρώμης Τάσος Κούγκουλος

Ο Εβρίτης Τάσος Κούγκουλος ήταν το μόνο μετάλλιο της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφηβων Νεανίδων που διεξήχθη στην Ρώμη.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωταθλητής του ΝΟΑ μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής επέστρεψαν στην Ελλάδα και συγεκριμένα στο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου βρέθηκαν λίγοι άνθρωποι της ΚΟΕ για να τον υποδεχθουν με μια ανθοδέσμη.

Πάντως, η επιστροφή του στην Αλεξανδρούπολη αργεί ακόμα. Ο 18χρονος πρωταθλητής από την Αθηνα μετέβη στην Θεσσαλονίκη καθώς ξεκινά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων και εκεί θα λάβει μέρος και ο Τασος Κουγκουλος όπως και άλλοι θρακιώτες πρωταθλητές.

Την αποστολή είχαν συνοδεύσει στην Ρώμη ο προπονητής Γιάννης Μηλιδάκης και η Γ Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΚΟΕ κυρία Αλεξία Μαρίνη – Δραμιτινού (αρχηγός αποστολής). Αναφερόμενος στους αγώνες και κάνοντας έναν απολογισμό της ελληνικής παρουσίας στην διοργάνωση, ο ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Παπαδόπουλος, προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και ανατρέψαμε τα προγνωστικά. Κατακτήσαμε ένα μετάλλιο με τον Τάσο Κούγκουλο στα 50 ύπτιο, είχαμε συμμετοχή σε τρεις τελικούς και σε πέντε ημιτελικούς. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν παρά το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας τα τελευταία δύο χρόνια στερήθηκαν αγώνες και ταλαιπωρήθηκαν στην προπαρασκευή τους».