Euro 2020: Η ανάλυση του Σάκη Τσιώλη για τον ημιτελικό Αγγλίας – Δανίας

Ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές, με θητεία σε 20 συλλόγους, είναι «συνοδοιπόρος» του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Euro 2020. Ο λόγος για τον Σάκη Τσιώλη που έχει περάσει και από τον πάγκο της Ξάνθης, που αναλύει και τους 51 αγώνες της διοργάνωσης!

Για τον 50ο που ειναι ο δεύτερος ημιτελικός Αγγλίας – Δανίας αναφέρει:

«Μετά από τον σπουδαίο χθεσινό ημιτελικό ανάμεσα στην Ιταλία και την Ισπανία, περιμένω ένα αντίστοιχα μεγάλο παιχνίδι απόψε (Τετάρτη 07/07) στο Γουέμπλεϊ ανάμεσα στην Αγγλία και τη Δανία.
Για να είμαι ειλικρινής, θα μου άρεσε πολύ να δω έναν τελικό ανάμεσα στην Ιταλία και τη Δανία. Μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο που παίζουν οι Δανοί και παρότι η Αγγλία είναι το ξεκάθαρο φαβορί, είναι ωραίο να βλέπεις εκπλήξεις. Γι’ αυτό άλλωστε και το ποδόσφαιρο είναι το πιο ωραίο άθλημα.

Η Αγγλία θα ποντάρει για ακόμη μία φορά στην ατομική ποιότητα ορισμένων παικτών της όπως ο Στέρλινγκ και πολύ περισσότερο ο Κέιν που είναι σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της αγγλικής ομάδας. Ο παίκτης που μπορεί να αλλάξει τα πάντα σε ένα παιχνίδι και να κάνει τη… μισή ευκαιρία γκολ. Δεν θα πάρει ρίσκα στην άμυνά της, θα προσπαθήσει να παίξει ξανά με ασφάλεια και να κυκλοφορήσει την μπάλα μακριά απ’ το αμυντικό της τρίτο και να εκμεταλλευτεί τις στατικές φάσεις, όπως έχει κάνει μέχρι στιγμής σε όλο το Euro 2020.

Από την άλλη πλευρά η Δανία, θα βγάλει πάλι ταχύτητα κι ενθουσιασμό. Είναι μία πραγματικά πολύ καλή ομάδα, που δουλεύει εξαιρετικά στο επιθετικό κι αμυντικό της transition, βγάζει πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές μέσα στο γήπεδο και νομίζω ότι της… αρέσει το γεγονός ότι όλοι τη θεωρούν ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Έτσι έφτασε ως εδώ κι έτσι θα προσπαθήσει κι απόψε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Νομίζω ότι θα δούμε ένα πολύ ιδιαίτερο ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες…».