Διεθνές αθλητικό κέντρο γηπέδων τένις με το όνομα «Λάζαρος Στάλιος» φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο Δήμος Ξάνθης

Στην αποκάλυψη ότι ο Δήμος Ξανθης ζήτησε και αναμένει την παραχώρηση ενός οικοπέδου από τον ΟΑΕΔ στο οποίο σχεδιάζει να κατασκευάσει γήπεδα του τένις  και υποδομές προδιαγραφών για να φιλοξενήσει πανελληνίους και παγκόσμιους αγώνες, προχώρησε ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης.

Υπογράμμισε μάλιστα πως αυτό το έργο θα φέρει το όνομα «Λάζαρος Στάλιος» προς τιμήν του καταγόμενου από την Ξάνθη κορυφαίου Έλληνα πρωταθλητή της αντισφαίρισης στα χρόνια του μεσοπολέμου, την ιστορία του οποίου ανέδειξε πέρυσι το ThrakiSportS.

Οι αποκαλύψεις έγιναν κατά την διάρκεια συνάντησης του δημάρχου και άλλων στελεχών του Δήμου Ξάνθης με τον μοναχογιό του Λάζαρου Στάλιου, στην οποία υπήρξε η δέσμευση πως με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Ξάνθης θα τιμήσει τον πρωταθλητή πατέρα του, θα αξιοποιήσει αυτό το πλεονέκτημα και θα αναδείξει όλο το ιστορικό υπόβαθρο της εποχής και της αθλητικής καριέρας του, δίνοντας ένα ακόμη έρεισμα στους νέους και τις νέες του δήμου να ασχοληθούν με το άθλημα.

Απ’ την πλευρά του ο Πέτρος Στάλιος, πρωταθλητή και ο ίδιος στο τένις σε τρία πανελλήνια πρωταθλήματα, εξέφρασε την χαρά και την συγκίνηση του για την τιμή στον πατέρα του και δήλωσε αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Δήμου που θα αποσκοπεί στην εμπέδωση και την ανάπτυξη του αθλήματος. Μάλιστα, δέχτηκε με χαρά να δωρίσει κύπελλα του πατέρα του στον Δήμο Ξάνθης και να συνδράμει στην όποια προσπάθεια της αυτοδιοίκησης για ανάπτυξη του αθλήματος.

Η οικογένεια Στάλιου ήταν ιδιαίτερα γνωστή για την κοινωνική της προσφορά στην πόλη της Ξάνθης. Την ανάδειξη της ιστορίας του Λάζαρου Στάλιου που αποτελεί και ιστορία του ελληνικού τένις πρότεινε η άτυπη ομάδα που ασχολείται με θέματα πολιτισμού και αθλητισμού και κάνει προτάσεις στον Δήμο Ξάνθης, μέλη της οποίας είναι μεταξυ άλλων οι Δημήτρης Γκαγκαλίδης, Γιάννης Διαφωνίδης, Γιώργος Μπατζακίδης και Κώστας Μαυρομάτης. Ολοι τους μαζί φυσικά με τον Πέτρο Στάλιο επισκέφτηκαν το δημαρχείο της πόλης όπου τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης με τους αντιδημάρχους Μανώλη Φανουράκη και Μπεκήρ Ογλού Σουά και την γραμματέα του Δήμου Σοφία Ψωμά.