Γ’ Εθνική: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις αντιπάλους των ομάδων της Θράκης στον επόμενο (διευρυμένο) 1ο Όμιλο

Η ΓΣ της ΕΠΟ αποφάσισε και τυπικά ότι τη νέα σεζόν η Γ’ Εθνική θα διεξαχθεί σε επτά ομίλους, εκ των οποίων ο ένας θα είναι ο Κρητικός και οι υπόλοιποι έξι θα διαμορφωθούν από την συγχώνευση ουσιαστικά των εναπομείναντων εννιά.

Στόχος είναι οι όμιλοι να περιοριστούν σε μόλις τέσσερις, ενδεχομένως και από την επόμενη σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι και πάλι θα υπάρχουν τουλάχιστον 6 μ 7 ομάδες σε κάθε όμιλο, ίσως και πιο πολλές, που θα υποβιβάζονται ενώ πλέον δεν θα ανεβαίνουν όλοι οι πρωταθλητές αλλά επιστρέφουν τα μπαράζ ανόδου.

Η ουσία είναι ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα μπορεί να γίνει μια πρώτη προσπάθεια να υπολογίσουμε από ποιες ομάδες θα απαρτίζεται ο νέος 1ος Ομιλος της Γ’ Εθνικής, ώστε να γνωρίζουν οι Θρακιώτικες ομάδες τις αντιπάλους τους. Αυτός ουσιαστικά θα απαρτίζεται από όσες ομάδες συμμετείχαν και φέτος στον 1ο Όμιλο και δεν υποβιβάστηκαν, τον Απόλλωνα Πόντου που υποβιβάστηκε από την Football League και κάποιες ομάδες από τον 2ο Όμιλο, με πιθανότερο αυτές να είναι της Θεσσαλονίκης.

Με τον τρόπο αυτόν ουσιαστικά συμπληρώνουμε 16 ομάδες που είναι ένα επιθυμητό νούμερο συμμετοχής. Ωστόσο θα πρέπει να κρατήσουμε μικρό καλάθι για πιθανές αλλαγές αν κάποιες ομάδες δεν δηλώσουν συμμετοχή αλλά και αν κάποιες ομάδες της επαγγελματικής SL2 επίσης δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτό το πρωτάθλημα και θελήσουν οικειοθελώς να υποβιβαστούν στην Γ’ Εθνική. Σε κάθε περίπτωση στη νέα Γ’ Εθνική η Ξάνθη θα εκπροσωπηθεί απο την Αλεξανδρούπολη, τον Άρη Αβατου ενώ ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Ορφέα Ξάνθης, που διεκδικεί άνοδο στην SL2.

Από εκεί και πέρα, οι άλλες ομάδες του 1ου Ομίλου που παρέμειναν στην Γ’ Εθνική είναι o Ηρακλής Αμπελοκήπων, ο Αετός Ορφανού, ο Πανδραμαϊκός, ο Απόλλων Παραλιμνίου, ο Νέστος Χρυσούπολης, ο Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου και ο Εθνικός Σοχού. Από τον 2ο Όμιλο, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής ο Ποσειδών Μηχανιώντας, στην κατηγορία παρέμειναν οι Θύελλα Σαρακηνών, Θερμαϊκός Θέρμης, Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου, Μακεδονικός, ΑΣ Γιαννιτσά, Αναγέννηση Πλαγιάς, Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας, Εδεσσαϊκός και Νίκη Αγκαθιάς.

Με δεδομένο ότι λογικά οι όμιλοι που θα σχηματιστούν θα απαρτίζονται από 15 με 18 ομάδες μάξιμουμ, γίνεται αντιληπτό ότι με σχετική ασφάλεια μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι στον 1ο Όμιλο των ομάδων της Θράκης θα προστεθούν οι υπόλοιπες ομάδες της Θεσσαλονίκης και πιθανότατα και οι ομάδες του Κιλκίς, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν ενώ ερωτηματικό θα είναι η πιθανή συμπλήρωση με ομάδες των ΕΠΣ Πέλλας και Ημαθίας. Θα παραμείνει ωστόσο το ερωτηματικό της ενδεχόμενης καθόδου στην Γ’ Εθνική ομάδων που δεν θα μπορέσουν να δηλωθούν στη νέα ενοποιημένη SL2.

Αναλυτικά μια πρώτη εκτίμηση για τον νέο 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής και τις συμμετέχουσες ομάδες σε αυτόν με βάση την γεωγραφική κατανομή έχει ως εξής:
ΕΠΣ Έβρου: Αλεξανδρούπολη FC
ΕΠΣ Ξάνθης: Ορφέας Ξάνθης (αν δεν ανεβεί στην SL2), Αρης Αβάτου
ΕΠΣ Δράμας: Πανδραμαϊκός
ΕΠΣ Καβάλας: Αετός Ορφανού, Νέστος Χρυσούπολης, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου
ΕΠΣ Σερρών: Απόλλων Παραλιμνίου
ΕΠΣ Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη): Απόλλων Πόντου (υποβιβασμός από FL), Ηρακλής Αμπελοκήπων, Εθνικός Σοχού, Ποσειδών Μηχανιώνας (αν δεν προβιβαστεί στην SL2), Θερμαϊκός Θέρμης, Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου, Μακεδονικός
ΕΠΣ Κιλκίς: Αναγέννηση Πλαγιάς
[ΕΠΣ Πέλλας: Θύελλα Σαρακηνών, ΑΣ Γιαννιτσά, Εδεσσαϊκός]
[ΕΠΣ Ημαθίας: Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας, Νίκη Αγκαθιάς]