Super League 2: Οι επιπτώσεις στις 28 αντιπάλους της Ξάνθης από τη μη χορήγηση άδειας από την ΕΠΟ

Η αρμόδια Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ δεν χορήγησε άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2 στις 28 από τις 32 ομάδες του νέο ενοποιημένου πρωταθλήματος (στις οποίες θα προστεθούν και οι Ομάδες Β’ της SL1 που έχουν αυτοδικαίως άδεια για το πιο πάνω πρωτάθλημα).

Αυτό πρακτικά, με βαση την προκήρυξη του πρωταθλήματος δεν σημαίνει απαγόρευση συμμετοχής στο πρωτάθλημα, όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά ούτε καν αφαίρεση βαθμών, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν (με τελευταίο παράδειγμα το περσινό του Πανιωνίου που βρέθηκε πίσω από την Ξάνθη στην SL1). Η μόνη βασική επίπτωση πέρα από ένα πρόστιμο είναι ότι θα ισχύσει απαγόρευση μεταγραφών ξένων και έμπειρων παικτών, ουσιαστικά θα μπορούν να κινηθούν για να αποκτήσουν παίκτες μόνο ως 23 ετών, όπως δηλαδή θα κάνουν και οι Ομάδες Β’ της SL2.

Ωστόσο υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα για την ώρα, καθώς ο νέος νόμος Αυγενάκη θέτει ως προϋπόθεση συμμετοχής στι πρωτάθλημα την εξασφάλιση άδειας. Το αυτονόητο δηλαδή, αλλά το οποίο αν εφαρμοστεί θα έχουμε πρωτάθλημα μόιλις τεσσάρων ομάδων. Για τον λόγο αυτόν βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για να βρεθεί το κατάλληλο παραθυράκι στον νόμο και να προστεθεί μέσω μιας τροπολογίας ότι τελικά δεν θα είναι απαραίτητη η αδειοδότηση για την συμμετοχή.

Βέβαα οφείλει να τονιστεί ότι οι ομάδες είχαν μέχρι και την Παρασκευή δικαίωμα έφεσης κατά αυτής της πρωτόδικης απόφασης του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης των ΠΑΕ από την ΕΠΟ, αλλά στην έφεσή τους απαγορεύεται να προσκομίσουν νέα στοιχεία, οπότε πρακτικά θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο στην δευτεροβάθμια επιτροπή να υπάρξουν ανατροπές στις αποφάσεις. Για τον λόγο αυτόν η πιο πιθανή λύση είναι η τροπολογία με την οποία θα αλλάζει ο νόμος που μόλις ψηφίστηκε…