Euro 2020: Οι εκτιμήσεις του Σάκη Τσιώλη για τους τέσσερις σημερινούς αγώνες

Ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές, με θητεία σε 20 συλλόγους, είναι «συνοδοιπόρος» του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Euro 2020. Ο Σάκης Τσιώλης με θητεία και στην Ξάνθη αναλύει και τους 51 αγώνες της διοργάνωσης!

Για τους τέσσερις αγώνες της Τετάρτης, με τους οποίους ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων, γράφει τα εξής:

Σουηδία – Πολωνία: «Σίγουρα η Σουηδία είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, παρότι οι Πολωνοί έκαναν το γύρισμά τους χάρη σε αυτόν τον κορυφαίο επιθετικό, τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ωστόσο πιστεύω ότι είναι πιο κοντά στη νίκη η Σουηδία. Η μαχητικότητα, η συνοχή αυτής της ομάδας είναι στοιχεία που μου άρεσαν πολύ. Εύκολα ή δύσκολα θα το πάρει το ματς και θα εξασφαλίσει την πρόκριση».

Σλοβακία – Ισπανία: «Δεν του βγαίνει αυτή η ιστορία του Λουϊς Ενρίκε και δεν ξέρω αν έχει εναλλακτική. Δεν πήρε κανέναν παίκτη από τη Ρεάλ κι αυτό είναι ακόμα ένα θέμα που θα αντιμετωπίσει σκληρή κριτική εάν δεν πάει καλά. Η Ισπανία μπορεί να πάει στο 65-70% κατοχή, αλλά το θέμα είναι που την έχεις τη μπάλα. ‘Αλλο η αμυντική, άλλο η επιθετική κατοχή. Έχει το  passing game, έχει καλή μετάβαση αλλά κάτι αρνητικό βγαίνει με την ταχύτητα, δεν έχει καθόλου ταχύτητα. Σίγουρα είναι φαβορί, αλλά είναι αμφίρροπο ματς γιατί η Σλοβακία είναι πολύ καλή τεχνικά. Το θέμα είναι πώς θα ανέβει ψηλά για να πιέσει. Αν σπάσουν το πρές με διαγώνιες και κάθετες, θα είναι απειλητικοί. Αλλιώς θα είναι ένας μονόλογος των Ισπανών. Το αναμένω με ενδιαφέρον».

Πορτογαλία – Γαλλία: «Η Πορτογαλία με τα δείγματα που μας έδωσε τόσο με την Ουγγαρία, όσο και με την Γερμανία, δεν είναι κάτι που μας πείθει ότι μπορεί να κερδίσει τις πολύ μεγάλες ομάδες όπως η Γαλλία. Οι τρικολόρ θέλουν να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό. Ένα πολύ ενδιαφέρον ματς και πιστεύω ότι η Γαλλία με αυτοσυγκέντρωση κι πειθαρχία θα το πάρει. Οι Πορτογάλοι ειδικά στον άξονα έχουν τεράστια προβλήματα. Ο Σάντος προσπάθησε να τονώσει την ψυχολογία λέγοντας ότι θα νικησουν τη Γερμανία εάν πάνε τελικό. Όμως με τον Πέπε στα στόπερ, έχει πρόβλημα»! 

Γερμανία – Ουγγαρία: «Νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα η Γερμανία στη συνέχεια, εάν λείψει καιρό ο Μίλερ. Πάντως στο σημερινό ματς η απουσία δεν παίζει ρόλο, αφού ήταν η ευκαιρία να ξεκουραστεί! Αυτά τα δεκάλεπτα ξεσπάσματα της Γερμανίας με ταχύτητα και πίεση, εξουθενώνουν κάθε αντίπαλο. Παρά την πειθαρχία που έδειξε η Ουγγαρία, δε νομίζω ότι σήμερα έχει κάποια τύχη. Η κυριαρχία των Γερμανών θα είναι ολοκληρωτική. ‘Αλλωστε έχει κίνητρο, καθώς θέλει την πρωτιά στον όμιλο».