Εγκώμια Μπαξεβανίδη για Λουτσέσκου: «Από την πρώτη μέρα ήταν στόχος ο τελικός Κυπέλλου, με έκανε να δω με διαφορετικό τρόπο το ποδόσφαιρο»

Ο Δήμος Μπαξεβανίδης μίλησε στο Metropolisκαι την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τη συνεργασία που είχε στην Ξάνθη για 2,5 χρόνια με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τη σχέση του προπονητή του ΠΑΟΚ με τον Χρήστο Καρυπίδη, ενώ αναφέρθηκε και στο προφίλ του Ρουμάνου τεχνικού εκτός του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα για τη συνεργασία που είχε με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην Ξάνθη ο Κομοτηναίος δεξιός οπισθοφύλακας του Απόλλωνα Σμύρνης ανέφερε: «Με τον Μίστερ, γιατί έτσι των αποκαλώ, συνεργαστήκαμε κοντά στα 2,5 χρόνια. Είναι ένας πολύ ανοικτός άνθρωπος, που έχει άποψη και εκτός ποδοσφαίρου. Μπορείς να συζητήσεις μαζί του για όλα τα θέματα. Είναι καταπληκτικός. Πέρασα πολύ ωραία μαζί του και ήταν ο άνθρωπος που με έκανε να δω με διαφορετικό τρόπο το ποδόσφαιρο. Η Ξάνθη δεν είναι από τις μεγάλες ομάδες που περιμένεις να δεις κάτι παραπάνω. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που από την πρώτη μέρα που ήρθε στην ομάδα μας είχε πει πως ο στόχος του ήταν να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου. Το λέγαμε κι εμείς αυτό, αλλά για να πω την αλήθεια δεν το πιστεύαμε 100%. Το πετύχαμε και οφείλεται καθαρά σ’ αυτόν».

Ενώ πρόσθεσε για τη συνεργασία Λουτσέσκου-Καρυπίδη στην Ξάνθη: «Τον είχε παίκτη και γνωρίζονται. Θα συνεργαστούν ξανά από άλλο πόστο. Ο Χρήστος γνωρίζει τα «θέλω» του Ραζβάν και μπορεί να τον βοηθήσει».

Για το αν μπορεί ο Λουτσέσκου να πετύχει ξανά τον ΠΑΟΚ: «Θεωρώ βέβαιο ότι θα πετύχει ο Ραζβάν. Πάντα βρίσκει κίνητρο. Αν είχε ενδοιασμούς δεν θα ερχόταν. Κάτι έχει αφήσει στη μέση και γύρισε να το πετύχει. Πολύ πιθανό να είναι Πρωταθλητής του χρόνου με τον ΠΑΟΚ».