Εκτέλεσαν εν ψυχρώ στη Βάρη τον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση, συμπαίκτη της Πηγής Δεβετζή στο Survival

Μια νέα εν ψυχρώ εκτέλεση έρχεται να προκαλέσει συναγερμό στην Αστυνομία, η οποία μάλιστα έχει άμεση σχέση με τον αθλητισμό αφού θύμα είναι ο γνωστός πυγμάχος του Παναθηναϊκού Τάσος Μπερδέσης. 

Ο Μπερδέσης κατάγεται από την Πάτρα, όμως διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την Αλεξανδρουπολίτισσα ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή από τότε που υπήρξαν συμπαίκτες στο ριάλιτι Survival, τρία χρόνια πριν. Σε εκείνο το ριάλιτι που είχε μεταδοθεί από το Open νικητής είχε αναδειχθεί ο Μπερδέσης και για αρκετό διάστημα μετά ο φωτογραφικός φακός είχε εντοπίσει σε αρκετές εξόδους σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας να διασκεδάζουν μαζί ο δολοφονηθείς πυγμάχος, η Εβρίτισσα ολυμπιονίκης του τριπλούν και άλλοι καλοί του φίλοι.

Δεβετζή-Μπερδέσης: Διασκέδασαν παρέα στο Γκάζι | Gossip-tv.gr

Η εκτέλεση έγινε στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 22 στη Βάρη, την ώρα που ο γνωστός πυγμάχος κατευθυνόταν προς τον πυγμαχικό σύλλογο που υπάρχει στο σημείο. Λίγο πριν μπει στο κτίριο ο 39χρονος πυγμάχος, τον πλησίασε ένα μαύρο SUV μάρκας Lexus και ο ένας από τους επιβαίνοντες τον εκτέλεσε. Ήδη η αστυνομία αποδίδει τη δολοφονία σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αφού ο γνωστός πυγμάχος φέρεται να είχε διασυνδέσεις με ανθρώπους της νύχτας και είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές και επί 1,5 χρόνο αναζητούταν από την αστυνομία. 

Όσο ήταν φυγόδικος έμενε στη Βουλγαρία, ενώ όταν ήταν στην Αθήνα πήγαινε στον Άγιο Κοσμά για προπονήσεις. Ενώ τον έβλεπαν αρκετοί κανείς δεν τον κάρφωσε, γιατί ήξεραν ότι ήταν αθώος. Στη συνέχεια όμως είχε να αντιμετωπίσει ακόμη μια δυσκολία, αφού κατηγορήθηκε για τον θάνατο συναθλητή του αλλά και στην περίπτωση αυτή αθωώθηκε.

Ό Τάσος Μπερδέσης ήταν αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους Έλληνες πυγμάχους των τελευταίων 20 ετών περίπου και ίσως ο καλύτερος της κατηγορίας του και σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Αν και ξεκίνησε στα 12 του με Καράτε ήταν η πυγμαχία το 1993 που τον κέρδισε. «Το 2008 στην Πάτρα συνέλαβαν πολύ κόσμο. Υποτίθεται ότι ήθελαν να εξαρθρώσουν τα κυκλώματα της νύχτας στην πόλη. Όποιος ήταν πυγμάχος τότε θεωρούνταν στιγματισμένος. Εγώ δούλευα σε μαγαζιά ως υποδοχή και εξαιτίας αυτής μου της ιδιότητας βρέθηκα μπλεγμένος στην όλη ιστορία. Στο δικαστήριο όμως αθωώθηκα και μάλιστα ομόφωνα. Ξέρεις τι είναι να έχεις το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς και ξαφνικά να προκύπτουν από το πουθενά κατηγορίες και να σου απαγορεύουν να πας οπουδήποτε; Η φυλακή ήταν μεγάλη εμπειρία. Από τη μια μου κόστισε , από την άλλη όμως έμαθα πολύτιμα πράγματα. Η ζωή σε ρίχνει κάτω. Εσύ επιλέγεις αν θα σηκωθείς», είχε πει.

Ο Τάσος Μπερδέσης είχε σκοτώσει 18χρονο στο ρινγκ