Γ’ Εθνική: Άδικη ήττα για το Άβατο από τον Εύοσμο και πλέον τελικός με την ΑΕΔ για την παραμονή

Η μπάλα τιμώρησε τον Άρη Αβάτου στα Διαβατά με τους Ξανθιώτες να γνωρίσουν άδικη ήττα 2-1 από την μαχητική ΑΕ Ευόσμου και πλεόν στο Θρακιώτικο ντέρμπι με την ΑΕ Διδυμοτείχου να θέλουν το τρίποντο ώστε να εξασφαλίσουν την παραμονή.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ξεκίνημα οπως συνηθίζουν και στο 4′ ο Κιλιντάρης έδωσε την μπάλα για τον Ντόκου κοντά στην μικρή περιοχή με τον Χριστορίδη να κόβει την φάση. Στο 19′ έγινε το 1-0 όταν σε σέντρα του Καρανδρέα ο νεαρός Κιλιντάρης με όμορφο σουτ νίκησε τον Νομικό. Ο Άρης πήρε σιγά σιγα τον έλεγχο και απειλησε λόταν σε σέντρα του Ψεμματά ο Γκουτσίδης δεν πρόλαβε με την μπάλα που πέρασε άουτ. Στο 32′ ο Εύοσμος σε συνδυασμό Δάλλα και Καρανδρέα ο δεύτερος σέντραρε αλλα ο Κυριακίδης έστειλε την μπαλα άουτ. Στο 35′ κεφαλιά του Μπουλούτ πέρασε άουτ, με τον ίδιο παίκτη στο 38′ να κερδίζει σε αντεπίθεση πέναλτι από τον Κυριακίδη με τον Κοσμά Γκέκα να νικά τον έμεπιρο Μπαϊμάκη κάνοντας το 1-1. Το Άβατο έχοντας πάρει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα προσπάθησε για το 1-2 και στο 42′ ο Χριστοφορίδης σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε αουτ με τον Κουτσούμπα στο 43′ να χάνει εξ’ επαφ’ης μοναδική ευκαιρία με κεφαλιά με τον Μπαϊμακη να στέλνει τις νομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ξανθιώτες δεν ήταν τόσο καλοί όσο στο πρωτο μέρος, με τον Καρανδρέα να απειλεί αλλά τον Κουτσούμπας να διώχνει την μπαλα. Σουτ του νεοεισελθόντα Τσαπαρη στο 62′ πέρασε άουτ από καλή θέση με τους γηπεδούχους να κάνουν το 2-1 όταν στο 80ο ο Σέφα έστρωσε την μπάλα στον Καρανδρέα ο οποίος νίκησε τον Νομικό που υπολόγισε σωστά την πορεία της μπαλας. Στο 85′ ο Μπαϊμάκης μπλοκάρε και πάλι την μπάλα σε σουτ του Γκουτσίδη, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο Δάλλας με ένα δυνατό σουτ από μακριά έστειλε την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα με το 2-1 να βάζει μπελάδες στον ¨Αρη.

Πλέον οι Ξανθιώτες που έμειναν στους 18 βαθμούς υποδέχονται το Διδυμότειχο και σε περίπτωση μη νίκης υποβιβάζονται μετά από 4 χρόνια στην Γ’ Εθνική, ενω ο Ευοσμος που υποβιβαζλόταν εαν δεν κέρδιζε, έφτασε τους 20 βαθμούς εαν υπολογίσουμε και το ανευ αγώνα τρίποντο με το Ν. Σιδηροχώρι και περιμενει να δει εαν οι βαθμοί αυτοί θα του είναι αρκετοί για την παραμονή.

ΑΕ ΕΥΟΣΜΟΥ (Κορμαρής): Μπαϊμάκης, Σαμπιασβίλι, Πολιανίδης, Μακρόπουλος, Κύρκου,Κουλάκου, Ντόκου, Δάλλας, Λάμι, Καρανδρέας, Κιλιντάρης, Έπαιξαν επίσης οι Κωνσταντινίδης, Κυριακίδης, Θωμαΐδης, Εμμανουηλίδης.

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Ξανθόπουλος): Νομικός, Χατζηπαππάς, Καρίπογλου, Μίλλερ, Κουτσούμπας, Χριστοφορίδης, Mπουλουτ Βαφειάδης, Γκέκας, Ψεμματάς, Γκουτσίδης. Έπαιξαν επίσης: Τσάπαρης, Μπουνταγκίδης, Μολώνης, Βαλαβάνης, Ευάγγελου