Ο στρατηγός Φράγκος για Γκαρσία-Λουτσέσκου και για… Βιγιαρεάλ! Η απόφαση Σαββίδη και ο… Στρατός

Ο Κομοτηναίος Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, πρώην αρχηγός ΓΕΣ αλλά και πρώην υπουργός Άμυνας, μίλησε στο Metropolis για τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και την έλευση του Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Σας είπα κάτι που νομίζω έχει μεγάλη σημασία. Αυτός που έχει το καρπούζι έχει και το μαχαίρι. Και είναι ο Ιβάν Σαββίδης που βάζει τα χρήματα. Αυτό που έχω μάθει εγώ και, μάλιστα, το έχω σπουδάσει είναι η διαδικασία λήψεως αποφάσεων. 
Συνέρχονται οι συνεργάτες μας, για τον στρατό οι επιτελείς, και υποβάλλουν στο επιχειρησιακό σχέδιο τις προτάσεις του και τι απαιτείται. Λαμβάνονται υπόψιν και τελικά την απόφαση την παίρνει ο διοικητής.
Στην προκειμένη περίπτωση όλοι εισηγηθήκαν κάτι. Είπαν για τον Λουτσέσκου, για άλλους προπονητές και για το υφιστάμενο τεχνικό τιμ.
Τελικά, ο ευεργέτης Ιβάν Σαββίδης, γιατί αλλιώς θα είχαμε την τύχη άλλων ομάδων της πόλης, πήρε την απόφαση να ξοδευτεί και να φέρει αυτόν που θεωρεί ότι είναι ο εκλεκτός του.
Σαφέστατα και οι δύο (σ.σ. Γκαρσία-Λουτσέσκου) προσέφεραν και θα προσφέρουν και στο μέλλον. Το λέω γιατί λοιδορήσαμε έναν πρόεδρο όπως ο Παντελάκης για να φύγει ο… φαλάκρας. Ποιος, αυτός που ήταν το σημείο αναφοράς όλων των προέδρων. 
Αυτό που προέχει είναι να ακολουθήσουμε την εντολή αυτού που έχει την ευθύνη.
Το κεφάλαιο Γκαρσία είναι ανεκτίμητο, να μείνει ως μία χρυσή εφεδρεία. Πήρε το πιο αντρίκειο Κύπελλο, ενώ ήξερε ότι ήταν τελειωμένος. Με στεναχώρησε η ανακοίνωση της Χαλκίδας, ίσως επηρεάζονται και από τα νερά. Ο κόσμος δεν θα πρέπει να διχαστεί».

Ο Φραγκούλης Φράγκος συνέχισε:

«Αυτό που είναι η περιουσία του ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος και δεν θα πρέπει να διχάζεται. Ακόμη και ο κ. Σαββίδης θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Να βάλει πλάτη και να φτιάξει το γήπεδο που θα μας πάει μπροστά. Γιατί τίτλους πήραμε αλλά μείναμε πίσω σε ευρωπαϊκό επίπεδο γιατί δεν ήμασταν οργανωμένοι. Δεν κάνεις μεταγραφές όταν τελειώνει η μεταγραφική περίοδος. Ο ΠΑΟΚ προχωράει και μπαίνει στη λογική μίας ομάδας όπως η Βιγιαρεάλ, σε μία πόλη 50.000 κατοίκων, που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Για την αποχώρηση του Λουτσέσκου την προηγούμενη φορά σημείωσε: «Τα λάθη του παρελθόντος θα πρέπει να είναι μάθημα για όλους. Είχε ευθύνες γιατί δεν είχε θέσει τις προϋποθέσεις του και αν αληθεύει ότι του έβαλαν και ρήτρα καλά έκαναν. Και να λέμε όλοι λιγότερα και να κάνουμε έργο…»