Δεν χαρίζει κάστανα ο Μπάμπης Τεννές και δεν διστάζει να αλλάξει παίκτες πριν το ημίχρονο!

H Ξάνθη επικράτησε στο πρώτο μπαράζ του Παναιτωλικού με 2-1 στα Πηγάδια με ανατροπή, με τον έμπειρο τεχνικό της ομάδας Μπάμπη Τεννέ να προβαίνει σε ακόμα μια αλλαγή πριν το ημίχρονο, μια κίνηση που έκανε και στο προηγούμενο παινχίδι με τον Λεβαδειακό.

Ο ένας τελικός διαδέχεται τον άλλον για την Ξάνθη από την περίοδο των πλέι οφ και μετά, με τα περισσότερα παινχίδια να είναι «must win», και τον Μπάμπη Τεννέ να μην διστάζει να αλλάξει σχήματα και πρόσωπα ακόμα και στα πρώτα λεπτά των παινχιδιών όταν δεν βλέπει αυτό που θέλει.

Στο πρόσφατο παιχνίδι αντικατέστησε τιν Πέτροβιτς στο 35′ με τον Μικελτάτζε, αφού ευθυνόταν σε μέγιστο βαθμό στο γκολ του Βέργου και γενικότερα ήταν εκτός κλίματος, ενώ στο προηγούμενο παινχίδι με τον Λεβαδειακό αντικατέστησε τον Μικελτάτζε που δεν έδειχνε να έχει πρόβλημα τραυματισμού με τον Σιατραβάνη μόλις στο 26′.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα παινχίδια είναι πολύ κρίσιμα και δεν υπάρχουν περιθώρια για παικτες δεν είναι συγκεντρωμένοι ή έστω δεν δείχνουν να είναι σε καλή ημέρα για οποιονδήποτε λόγο, ξέροντας ότι ειδικά στην Ξάνθη υπάρχουν σημαντικές λύσεις στον πάγκο αλλά και η πολυτέλεια των πέντε αλλαγών.

Φυσικά για έναν ποδοσφαιριστή δεν είναι ευχάριστο να τον αντικαθιστούν μέσα στο πρώτο μισάωρο (χωρίς να έχει πρόβλημα τραυματισμού), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπολογίζεται το ίδιο στα επόμενα ματς, με καλύτερο παράδειγμα τον Γεωργιανό επιθετικό που στο προηγούμενο ματς ήταν το «θύμα» της υπόθεσης, ενώ αμέσως στο επόμενο με τον Παναιτωλικό πέτυχε το νικητήριο γκολ και ήταν από τους ήρωες του αγώνα. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και στον Πέτροβιτς στο επόμενο ματς στο Αγρίνιο.

Η φύση του ποδοσφαίρου είναι τέτοια, που ειδικά σε τόσο κρίσιμα ματς προπονητές σαν τον Τεννέ δεν περιμένουν και πολύ για να πάρουν μια απόφαση. Αυτή την κίνηση της αντικατάστασης πριν το ημίχρονο, έχει συνδεθεί άρικτα με το όνομα ενός πρώην τεχνικού του ΑΟΞ για πολύ σύντομο διάστημα, του Νίκου Αλέφαντου.