Επανεμφάνιση Μπανιώτη στην Καλλιθέα μετά από δύο ολόκληρα χρόνια

Την μεγάλη του επανεμφάνιση σε αγώνα υψηλού επιπέδου ανοιχτού στίβου προγραμματίζεται να κάνει ο Κωστας Μπανιώτης στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας της Τετάρτη.

Ο Μπανιώτης αγωνίστηκε σε διεθνές μίτινγκ σε ανοιχτό στίβο για τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2019 στην Μασσαλία, λίγο καιρό αφότου είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κλειστού.

Ουσιαστικά μετά η χρονιά χάθηκε λόγω του τραυματισμού του και δεν μπόρεσε για αυτό να λάβει μέρος και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, ενώ πέρυσι η χρονιά χάθηκε λόγω κορονοϊού.

Πριν λίγο καιρί έκανε 2.15 μέτρα σε αγώνα προπόνησης στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος εκτός συναγωνισμού στην Θεσσαλονίκη και όχι επίσημα (αυτό θα γινόταν αν ελάμβανε μέρος στον αγώνα της Καβάλας καθότι ανήκει στην Ολυμπιάδα Κομοτηνής).

Ο Κομοτηναίος άλτης στην τελευταία του σεζόν ως εν ενεργεία αθλητής φιλοδοξεί να πιάσει όριο για τους Ολυμπιακούς Αγωνες και να κλεισει την καριέρα του ει δυνατόν με μια 4η συμμετοχή στο Τόκυο.

Ο Σουηδός Φαμπιαν Ντερβιλ, ο Κυπριος Βασίλης Κωνσταντίνου και ο συναθλητής του Αντώνης Μέρλος θα είναι οι βασικοί του αντίπαλοι στον αγώνα της Τετάρτης.

Κατά τα άλλα, στο μίτινγκ της Καλλιθέας ξεχωρίζουν η παρουσία του Μίλτου Τεντόγλου και της Ιβάνα Σπάνοβιτς στο μήκος ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.