Μια 11άδα συμπληρώνουν οι παραλίες με γαλάζια σημαία φέτος στην Θράκη! Όλη η λίστα

Τη δεύτερη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες, με 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη, κατέχει η Ελλάδα. Εντεκα απο τις ακτές με γαλάζιες σημαίες είναι στους τρεις νομούς της Θράκης, άλλες 14 σε Καβάλα και Θάσο.

Οι εν λόγω βραβεύσεις ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 49 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13,5% των συνολικών βραβευμένων ακτών.

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 96 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 4.040 ακτές, 707 μαρίνες και 78 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» έγινε φέτος διαδικτυακά, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνος Αραβώσης, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιώργος Βερνίκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος Σταύρος Κατσικάδης και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού dr Αντώνιος Αυγερινός.

Αναλυτικά οι γαλάζιες σημαίες στην Θράκη αλλά και στην Ανατολική Μακεδονία, ανά Περιφερειακή Ενότητα:

Π.Ε. ΕΒΡΟY [2]

Δήμος Αλεξανδρούπολης:
Δημοτική Πλαζ Αλεξανδρούπολης
Κυανή Ακτή

Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ [4]

Δήμος Κομοτηνής:
Αρωγή
Μέση
Φανάρι/Camping
Φανάρι/Ιουλία

Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ [5]

Δήμος Τοπείρου:
Εράσμιο
Μάγγανα

Δήμος Αβδήρων:
Άβδηρα/Πόρτο Μόλο
Μάνδρα
Μυρωδάτο

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ [10]

Δήμος Νέστου:
Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Ammos beach
Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Paralia Beach

Δήμος Καβάλας:
Μπάτης
Περιγιάλι

Δήμος Παγγαίου:
Αμμόλοφοι
Νέα Ηρακλείτσα
Νέα Πέραμος

Οφρύνιο/Τούζλα:
Σαρακήνα
Ορφάνι

Π.Ε. ΘΑΣΟΥ [4]

Δήμος Θάσου:
Θάσος Πόλη/Λιμανάκι
Μακρύαμμος
Πευκάρι 2/Alexandra Beach
Πρίνος Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach