Με «πλάτες» Αυγενάκη για να μην πέσει ο ΟΦΗ το «μπλοκ» της ΕΣΑΠ στην Αλεξανδρούπολη

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της μη χορήγησης wild card στην Αλεξανδρούπολη (και τα Γιάννενα) από τις οκτώ νυν ομάδες της Volley League, σύμφωνα με διαρροές και δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με το liberovolley, τοπικοί βουλευτές Αλεξανδρούπολης και Ιωαννίνων ζήτησαν την συνδρομή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την αύξηση των ομάδων, δεδομένου ότι σε συντριπτικό βαθμό η λίγκα του βόλεϊ βασίζεται σε κρατικά χρήματα (αυτά που δίνονται πλέον από το στοίχημα αλλά και από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ) και επομένως καλό θα ήταν να ανοίξει προς περισσότερες περιοχές και να μην παραμείνει ένα κλειστό κλαμπ με τέσσερις ομάδες του λεκανοπεδίου (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Κηφισιά, Μίλωνα) και άλλες τέσσερις να εκπροσωπούν όλη την υπόλοιπη χώρα (ΠΑΟΚ, Φοίνικα Σύρου, Φίλιππο Βέροιας, ΟΦΗ).

Ωστόσο υπάρχουν σύμφωνα με το δημοσίευμα «παπαγαλάκια» που λένε ότι «την αύξηση δεν την θέλει ο υπουργός γιατί εαν μπούνε και άλλες  ομάδες στην κατηγορία θα πέσει ο ΟΦΗ και αυτό δεν τον εξυπηρετεί γιατί είναι η εκλογική του περιφέρεια». Το liberovolley διευκρινίζει αμέσως μετά ότι «αυτό είναι ψέμα αλλά σίγουρα εξυπηρετεί στην παρούσα φάση», χωρίς να διευκρινίζει αν ως ψέμα χαρακτηρίζει αυτήν καθεαυτήν την φημολογούμενη παρέμβαση του υπουργού ή αν είναι ψέμα ότι πράγματι κινδυνεύει ο ΟΦΗ.

Γεγονός είναι ωστόσο ότι το γνωστό βολεϊκό μπλογκ αποδομεί με επιχειρήματα το δεύτερο. «Ο ΟΦΗ δεν έχει ανάγκη κανέναν για να κάνει “σκαλωμαρία” στην κατηγορία. Ηδη έκλεισε εναν εξαιρετικό και έμπειρο τεχνικό, τον (σ.σ. Εβρίτη) Κώστα Δεληκώστα και αναμένεται να δημιουργήσει ενα αξιόμαχο συγκρότημα που θα παίξει σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Αρα θα πρέπει να αλλάξουν το στόρυ και να βρούνε να μας πουνε κάτι άλλο», επισημαίνει η ιστοσελίδα.

Το liberovolley υποστηρίζει ότι το θέμα της αύξησης των ομάδων σίγουρα θα επανέλθει στο τραπέζι και ότι μάλιστα ομάδες της περιφέρειας ζητάνε από οκτώ που εξαιτίας των αναγκών συμμετείχαν στο πρωτάθλημα, ο αριθμός τους να αυξηθεί όχι απλά στις 10 (με την ΓΕ Αλεξανδρούπολης και τα Γιάννενα να είναι οι μόνες που μέχρι στιγμής κατέθεσαν επίσημα αίτημα για wild card) αλλά ακόμα και στις 12, καθώς φέρεται να υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον και από Καλαμάτα, Λαμία και Σάμο ενώ πάντα αναμένεται με ενδιαφέρον και η στάση που θα κρατήσει ο Άθλος Ορεστιάδας που θα διεκδικούσε αγωνιστικά στην Pre League την άνοδό του στα μεγάλα σαλόνια (η έτερη ομάδα της Θράκης στην κατηγορία, η ΑΕ Κομοτηνής, διέψευσε μέσω του ThrakiSportS οποιονδήποτε ενδιαφέρον να επιστρέψει αυτήν την στιγμή στα μεγάλα σαλόνια).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το θέμα των wild cards και ιδίως αυτό της απόρριψης της πρότασης της Αλεξανδρούπολης δείχνει πλέον να παίρνει και πολιτικές διαστάσεις, ενώ την ίδια στιγμή μεγάλη αίσθηση προκαλεί η απόλυτη σιωπή της ΕΟΠΕ που ως υπέρτερη αρχή του βόλεϊ στην χώρα σαφώς και θα πρέπει να έχει λόγο και ρόλο στην όποια αναδιάρθρωση…