Ευρωβόλεϊ 2021: Πάρτι Κασαμπαλή από το σερβίς στην καταιγιστική νίκη της Εθνικής – Βασικός για δύο σετ ο Κουμεντάκης

Το καθήκον της απέναντι στην αδύναμη Γεωργία έκανε η Εθνική Ομάδα των Ανδρών έχοντας βασικό στα δύο πρώτα σετ τον Ραφαήλ Κουμεντάκη ενώ ο Σταύρος Κασαμπαλής έπαιξε βασικός στο δεύτερο και ως αλλαγή στο πρώτο, διαλύοντας με 6 άσους την υποδοχή της Γεωργίας.

Ο αγώνας δεν χωράει μεγάλου σχολιασμού με τα δύο πρώτα σετ να τελειώνουν με το ίδιο σκορ, 10-25, ενώ στο τρίτο η Εθνική χαλάρωσε λίγο με την Γεωργία να είναι κοντά στο 13-16, με την Εθνική Ανδρών να ξεσπάει, κάνοντας το 0-3 με 16-25.

Η “γαλανόλευκη” βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με 11 βαθμούς, με το Μαυροβούνιο να ακολουθεί με 7, το οποίο αντιμετωπίζει τώρα το Αζερμπαϊτζάν και αναλόγως το αποτέλεσμα η Εθνική Ανδρών θα ξέρει αν αύριο με νίκη απέναντι στους Αζέρους θα κλειδώσει την πρώτη θέση και το εισιτήριο για τα τελικά.

Να πούμε εδώ ότι από τους ομίλους περνάνε απευθείας οι πρώτοι εφτά ενώ μαζί με τους πρώτους θα περάσουν και οι πέντε καλύτεροι δεύτεροι των ομίλων με τους 6 από αυτούς να έχουν στο τέλος και ένα -3 καθώς στον πρώτο όμιλο αγωνίζονται τρείς ομάδες (Ολλανδία, Κροατία και Σουηδία), μετά την αποχώρηση της Δανίας πριν την έναρξη των αγώνων.

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης πέτυχε 4 πόντους (3/8 επ., 1 άσσος, 100% υπ. – 83% άριστες) ενώ ο Σταύρος Κασαμπαλής 7 πόντους (6 άσσοι, 1 μπλοκ).