Αναχωρεί για το Ευρωπαϊκό της Μαδέρα στην Πορτογαλία ο Μιχαλεντζάκης! Τελευταίος σταθμός πριν το Τόκυο

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ που θα διεξαχθεί από τις 16 Μαΐου έως τις 22 του μήνα στη Μαδέρα της Πορτογαλίας θα αποτελέσει την τελευταία μεγάλη διεθνή διοργάνωση για τον Δημοσθενη Μιχαλεντζάκη πριν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Αυγούστου στο Τόκυο, όπου θα υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πριν πέντε χρόνια στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Complexo Olimpico de Piscinas da Penteada στην πρωτεύουσα Φουνσαλ όπου είχε γίνει και το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2016, με τον Μιχαλεντζάκη να κάνει εκεί μια γερή πρόβα. Ο Εβρίτης πρωταθλητής θα αγωνιστεί στις 18/5 στα 100μ. πεταλούδα , στις 19/5 στα 100μ. ελεύθερο, στις 20/5 στα 50μ. ελεύθερο και στις 21/5 στα 200μ. μεικτής ατομικής της κατηγορίας S8.

Η Ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει την Πέμπτη 13 Μαίου με τη συμμετοχή τόσο του Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη όσο και του προπονητή του και ομοσπονδιακού προπονητή Τάσου Καλλιτσάρη. Στην διοργάνωση της Μαδέρα θα λάβουν μέρος σχεδόν 500 κολυμβητές και κολυμβήτριες από 48 χώρες, καθώς αν και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επιτρέπεται και η συμμετοχή αθλητών και εκτός Ευρώπης!