Βόμβες Τσετινέ: «Από τα χειρότερα πρωταθλήματα στον κόσμο η SL2, ζητούμε αναβάθμιση αν και είμαστε περαστικοί από αυτήν»

Απόλυτα προστατευμένη θα πάει η ομάδα της Ξάνθης για το ματς – τελικό της Νίκαιας. Αυτό δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του ΑΟΞ Ανέστης Τσετινές μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του επειδή δεδομένων των όσων προηγήθηκαν, πλέον ο ΑΟΞ «βρίσκεται εκεί που θέλαμε να βρισκόμαστε και έπρεπε να βρισκόμαστε, να κρατάμε δηλαδή την τύχη στα χέρια μας».

Ο Ανέστης Τσετινές ήταν λάβρος σε όσα ανέφερε για το πρωτάθλημα της SL2 και τις συνθήκες διεξαγωγής του: «Αν δεν είναι το χειρότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, πρέπει να είναι ένα από τα χειρότερα. Νομίζω ότι η Β’ Εθνική είναι από τα χειρότερα πρωταθλήματα στον κόσμο όχι αγωνιστικά αλλά κυρίως για εξωαγωνιστικούς λόγους που δεν μπορεί να καταλάβει ο απλός κόσμος. Είναι ένα πρωτάθλημα που δεν αρμόζει να είναι η δεύτερη επαγγελματική κατηγορία της χώρας. Πρέπει και εμείς και οι άλλες ομάδες και αυτοί που διοικούνε να αναβαθμίσουν την δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας γιατί έτσι αναβαθμίζεται και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλο το να τα ακούς και άλλο το να τα βιώνεις αυτά τα πράγματα. Δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας μόνιμους κατοίκους αυτής της Λίγκας. Τα πιστεύω τα δικά μας είναι όμως ότι αναβαθμίζοντας τις χαμηλότερες κατηγορίες, αναβαθμίζεις και την Super League αλλά και γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Σε σχέση με τον επικείμενο αγώνα με τον Ιωνικό και τις κινήσεις που γίνονται παρασκηνιακά, ανέφερε: «Η ομάδα θα πάει προστατευμένη στη Νίκαια, δεδομένων των προηγούμενων με τον Ιωνικό εκεί αλλά και όσα συνέβησαν στο τελευταίο παιχνίδι τους στα Χανιά αλλά και δεδομένης της κρισιμότητας αυτού του αγώνα. Εχουμε πράξει προς όλες τις κατευθύνσεις έτσι ώστε να έχουμε την απόλυτη προστασία για την ομάδα μας. Κινητοποιήσαμε οτιδήποτε είναι νομικά δυνατόν για να προστατευθεί η ομάδα. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και δεν θα υπάρξει πρόβλημα κατά την επίσκεψή μας στο γήπεδο του Ιωνικού ώστε όλα να κριθούν στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Εκεί πρέπει να κρίνονται τα αποτελέσματα, και όχι πριν τον αγώνα ή στο ημίχρονο. Το ποδόσφαιρο δεν παίζεται με απειλές και ξύλο».

Ακόμα ο Ανέστης Τσετινές πρόσθεσε σε σχέση με την βοήθεια των τοπικών φορέων αλλά και την παρουσία του Τάσου Σιδηρόπουλου ως διαιτητή: «Ολοι οι φορείς ανταποκρίθηκαν στο έπακρο, από την διοργανώτρια αρχή της SL2 μέχρι τα Υπουργεία που κινητοποιήσαμε και ενημερώσαμε για να δώσουν την πρέπουσα σημασία στον αγώνα αυτόν. Την κρισιμότητα την δείχνει και η παρουσία του Σιδηρόπουλου. Θέλουμε έναν διαιτητή αμερόληπτο που θα παίξει 50-50 το παιχνίδι ώστε κανένας να μην έχει στο τέλος παράπονα. Ο διαιτητής θα πρέπει να περνά απαρατήρητος και πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής δεδομένης και της μέχρι τώρα πορείας του θα καταφέρει κάτι τέτοιο».

Τέλος, ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος του ΑΟΞ ανέφερε στο τέλος της συνέντευξής του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης: «Ολοι εστιάζουμε στον μεγάλο στόχο που είναι η άμεση επιστροφή της ομάδας στην SL1 σε λιγότερο απο δυο εβδομάδες. Η ομάδα στη Νίκαια θα είναι απόλυτα προστατευμένη, δεν θα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα κανένας εξωαγωνιστικός παράγοντας. Το μόνο που κοιτάμε είναι να πάμε συγκεντρωμένοι και 100% έτοιμοι αγωνιστικά για να δώσουμε τον καλό μας εαυτό και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε στο γήπεδο».