Το déjà vu με τα νερά της Ξάνθης 17 χρόνια πριν και η τότε παρουσία του Τεννέ

Οι καταγγελίες της Ξάνθης για απόπειρα δηλητηρίασης των ποδοσφαιριστών της πριν το παιχνίδι με τον Διαγόρα φαίνεται ότι έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί ανάλογη υπόθεση το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί στον ελληνικό αθλητισμό να έχει μείνει μνημειώδες το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 1995 στην μπασκετική Ευρωλίγκα, αλλά υπάρχει και ποδοσφαιρική εγχώρια υπόθεση.

Πότε το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε απασχολήσει ανάλογη υπόθεση; Οπως θυμηθηκε το footballleaguenews, το μακρινό 2004, δηλαδή προ 17 χρόνων. Ήταν το παιχνίδι Ακράτητος – Ηρακλής 1-0 που διεξήχθη στις 25 Απριλίου 2004 (πριν δηλαδή κατακτήσουμε το Euro).

Οι Θεσσαλονικείς τότε κατήγγειλαν την ομάδα των Άνω Λιοσίων για χορήγηση μπουκαλιών με νοθευμένο νερό. Ο Εισαγγελέας παρενέβη, ενώ το πόρισμα του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων διαπίστωσε ότι αυτά είχαν μέσα την ουσία αλοπεριδόλη.

Η συγκεκριμένη ουσία σε μικρές ποσότητες μπορεί να επιφέρει απώλεια συγκέντρωσης, υπνηλία, αδιαθεσία, ταχυπαλμία, λήθαργο και ταχυκαρδία, ενώ σε μεγαλύτερες ποσότητες μπορεί να επιφέρει επικίνδυνες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό, ακόμη και τον θάνατο.

Ο Ακράτητος που είχε τότε προπονητή τον σημερινό προπονητή της Ξάνθης Μπάμπη Τεννέ, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός μήνα από κάθε επίσημο και φιλικό αγώνα, αλλά και με πρόστιμο 15.000 ευρώ, γιατί «δεν έδειξε την απαιτούμενη προσοχή στο χώρο των αποδυτηρίων του γηπέδου “Γ. Παθιακάκης” με αποτέλεσμα να βρεθούν στα αποδυτήρια της φιλοξενούμενης ομάδας φιάλες νερού νοθευμένες με τη φαρμακευτική ουσία “Αλοπεριδόλη”».

Μάλιστα, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ηρακλής, Αλέξης Αβραμίδης είχε δηλώσει: «Εμείς πήγαμε στα Λιόσια υποψιασμένοι για τα όσα είχαν συμβεί με την Καλλιθέα και τον Ιωνικό. Γι’ αυτό ψάξαμε τα μπουκάλια στα οποία παρατηρήσαμε μία μικρή τρυπίτσα κοντά στο στόμιο και τα παραδώσαμε στην Αστυνομία. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι περιείχαν την επικίνδυνη ουσία αλοπεριδόλη, που είχε εισαχθεί ενέσιμα σ’ αυτά».