Champions League: Αγγλικός ο τελικός της Πόλης – Θρίαμβος του «Λονδρέζου» Σάκη Λαμπερνάκη

Ο «Λονδρέζος» Σάκης Λαμπερνάκης έχει εδώ και αρκετές αγωνιστικές εξασφαλίσει τον τίτλο στο ThrakiSportS Champions League Predictor Game. Πλέον θα απολαύσει στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έναν τελικό που είχε την ευκαιρία να ζήσει ως αγώνα πρωταθλήματος από κοντά στην Αγγλία, όπου μένει τα τελευταία χρόνια.

Αντίπαλος της Μάντσεστερ Σίτι, που προκλήθηκε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα είναι η Τσέλσι την οποία ο Εβρίτης πρώην ποδοσφαιριστής του Ορέστη, του Εβρου Σουφλίου αλλά και του ΑΟΞ έχει παρακολουθήσει πολλές φορές δια ζώσης όταν επιτρέπονταν οι φίλαθλοι στα γήπεδα.

Οι Λονδρέζοι επικράτησαν με 2-0 στο Στανφορντ Μπριτζ της Ρεαλ και δεν άφησαν περιθώρια στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν να διεκδικήσει μια ακόμα παρουσία της στον κορυφαίο τελικό. Ετσι θα έχουμε έναν καθαρά «αγγλικό» τελικό, για τρίτη φορά στην Ιστορία του Champions League, μετά το 2008 (Μόσχα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι) και το 2019 (Μαδρίτη, Λίβερπουλ-Τότεναμ), με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να επιστρέφει για τρίτη φορά στο καταληκτικό ματς της διοργάνωσης, 9 χρόνια μετά το θρίαμβό της επί της Μπάγερν Μονάχου το 2012 στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου.

Η Τσέλσι ήταν εξαιρετική και στη ρεβάνς, με τον Τούχελ να επεκτείνει ακόμη περισσότερο το αήττητο σερί του κόντρα στη Ρεάλ του Ζιντάν (2 νίκες, 4 ισοπαλίες) και να παίρνει κι ο ίδιος θέση στον τελικό, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά την περσινή παρουσία του με την Παρί Σεν Ζερμέν στο “Ντα Λουζ” ενάντια στην Μπάγερν.

Οι «μπλε» ήταν απολαυστικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κι αφού είδαν τον Μεντί να σταματάει δύο φορές στα πρώτα λεπτά τον Μπενζεμά με απίστευτες επεμβάσεις, πήραν «κεφάλι» στο σκορ με τον Βέρνερ στο 28΄ και την κεφαλιά του σε… κενή εστία, έπειτα από το αρχικό πλασέ του Χάβερτς, που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά.

Οι Λονδρέζοι έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες με τον Χάβερτς (νέο δοκάρι στο 59′), τον Μάουντ και τον Πούλισικ. Στο 85′ ωστόσο «καθάρισαν» τη νίκη και την πρόκριση στο μεγάλο τελικό, με το πλασέ του Μάουντ, έπειτα από εξαιρετικό γύρισμα του Πούλισικ.

Η UEFA παραμένει αποφασισμένη να διεξάγει κανονικά στην Κωνσταντινούπολη τον τελικό του Champions League, και μάλιστα με την προσδοκία να επιτραπεί και η παρουσία φιλάθλων των δύο φιναλίστ. Αυτό προκύπτει από δήλωση εκπροσώπου της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, τη στιγμή που η Τουρκία βρίσκεται σε “σκληρό” lockdown ως τις 17 Μαΐου.

Περιμένουμε έναν περιορισμένο αριθμό θεατών και έχουμε διαβεβαιώσεις ότι το προσωρινό lockdown, το οποίο είναι σε ισχύ ως τις 17 Μαΐου, δεν θα επηρεάσει τον αγώνα. Η UEFA συνεργάζεται στενά με την τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τις τοπικές αρχές, ώστε να διεξαχθεί ο αγώνας με ασφάλεια. Πληροφορίες αναφορικά με την χωρητικότητα και λεπτομέρειες για τη μετάβαση και τα εισιτήρια θα δημοσιοποιηθούν ως το τέλος της εβδομάδας” ανέφερε εκπρόσωπος της UEFA.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, στόχος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας είναι να διατεθούν τουλάχιστον 4.000 εισιτήρια σε κάθε μία από τις δύο φιναλίστ του τελικού, που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαΐου, στο στάδιο “Ατατούρκ” της Κωνσταντινούπολης. Η UEFA ελπίζει ότι θα μπορούσαν να επιτραπούν ως 25.000 θεατές, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 1/3 της χωρητικότητας του σταδίου.

Παρακάτω μπορείτε να δειτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στις πρώτες θέσεις του ThrakiSportS Champions League Predictor Game με μόνο αγώνα να απομένει για την διαμόρφωση της τελικής κατάταξης τον μεγάλο τελικό της 29ης Μαΐου…