Super League: Οι 5 υποψήφιες ομάδες για το μπαράζ και τα δεδομένα που θα κρίνουν ποια θα παίξει σε αυτό

Με τον ΑΟΞ να είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στην SL2, πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, στην πλειοψηφία του κόσμου φαντάζει πιο πιθανό αν καταφέρει να διεκδικήσει την άνοδο στην SL1, αυτό να συμβεί μέσα από την διαδικασία των μπαράζ με τον προτελευταίο της SL1.

Ποια ομάδα όμως μπορεί να είναι αυτή; Επισήμως, πέντε ομάδες έχουν μαθηματικές πιθανότητες να βρεθούν σε αυτήν την θέση. Με δυο αγωνιστικές να απομένουν και προτελευταίο αυτή τη στιγμή τον Παναιτωλικό, η ανώτερη συγκομιδή που μπορεί να κάνει είναι με δυο νίκες να πάρει 6 βαθμούς και να φτάσει τους 32. Με δεδομένο όμως ότι ένας από τους αγώνες που απομένουν είναι με τον 3ο από το τέλος ΟΦΗ που ειναι έναν βαθμο πιο πάνω από τον Παναιτωλικό, γίνεται αντιληπτό ότι το όριο των 32 βαθμών οδηγεί δεδομένα στην σωτηρία. Ετσι η Λαμία που έχει φτάσει σε αυτό το όριο έχει πλέον σωθεί, όπως και ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Βόλο που έχουν 35 και 40 βαθμούς αντίστοιχα.

Ως γνωστόν στην χειρότερη θέση βαθμολογικά δυο αγωνιστικές πριν το τέλος βρίσκεται η Λάρισα. Η ΑΕΛ έχει 24 βαθμούς και αν δεν κερδίσει και στα δυο εναπομείναντα παιχνίδια θα γνωρίσει τον απευθείας υποβιβασμό. Το πρώτο από αυτά είναι με τον γειτονικό Βόλο του Μπέου στο Πανθεσσαλικό, άρα εξ ορισμού ένα δύσκολο τοπικό ντέρμπι. Το δεύτερο είναι στο Αλκαζάρ με τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον οποίο άνοιξε παρτίδες όλη την περασμένη εβδομάδα ο Κούγιας καταγγέλλοντας πολυϊδιοκτησία και εμπλέκοντας σε αυτήν και τους ιδιοκτήτες της Ξάνθης. Οποιοδήποτε στραβοπάτημα θα οδηγήσει σε απευθείας υποβιβασμό αλλά νίκες και στα δυο αυτά ματς πιθανότατα και πάλι να μην αρκούν ενώ στην καλύτερη θα φέρουν την ΑΕΛ προτελευταία και σε θέση μπαράζ.

Πολλά θα ξεκαθαρίσουν ως προς την ομάδα που θα παίξει σε αυτό με την δεύτερη της SL2 στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα σε ΟΦΗ και Παναιτωλικό, τις δυο ομάδες που αυτή τη στιγμή δείχνουν να μάχονται για την αποφυγή της προτελευταίας θέσης. Υπο προϋποθέσεις μπορεί να κινδυνεύσουν να βρεθούν σε αυτήν την θέση ο Ατρόμητος και ο Απόλλων Σμύρνης αν δεν πάρουν βαθμό στα εναπομείναντα δυο παιχνίδια, αλλά ακομα και αν δεν συμβει αυτό, το πιθανότερο είναι να σωθούν και να μην μπλέξουν σε τέτοιες περιπέτειες.

Παρακάτω το ThrakiSportS παρουσιάζει την μάχη της ουράς με τους βαθμους που έχει κάθε ομάδα και τους εναπομείναντες αγωνες της. Η τελευταία ομάδα υποβιβάζεται απευθείας στην SL2, η προτελευταία παίζει μπαράζ με τον δεύτερο της SL2 που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα με τα υπάρχοντα δεδομένα να είναι η Ξάνθη (αρκεί φυσικά να κάνει το χρέος της και να κερδίσει τα εναπομείναντα παιχνίδια).

10. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (31 βαθμοί) ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός), ΠΑΣ Λαμία (εντός)
11. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (31 βαθμοί) Παναιτωλικός (εκτός), Βόλος (εντός)
12. ΟΦΗ (28 βαθμοί): ΠΑΣ Λαμία (εκτός), ΟΦΗ (εντός)
————————————————-
13. Παναιτωλικός (27 βαθμοί): Ατρόμητος (εντός), ΟΦΗ (εκτός)
————————————————-
14. ΑΕΛ (24 βαθμοί): Βόλος (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)