Πρώην παίκτης της Ξάνθης μέλος της 11άδας των Γεωργιανών που έπαιξαν μπάλα στην Ελλάδα

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Γεωργία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 και με αυτήν την αφορμή το Contra έψαξε και παρουσίασε την 11άδα των Γεωργιανών ποδοσφαιριστών που αγαπήθηκαν από τους Έλληνες φιλάθλους παίζοντας μπάλα στην χώρα μας.

Ανάμεσά τους και ένας πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΟΞ, που έχει και τώρα στην σύνθεσή του Γεωργιανό, τον σκόρερ του ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου με τον Εργοτέλη Μπέκα Μικελτάντζε. O λόγος για τον Λεβάν Μαχράντζε, τον οποίο φέρνει μάλιστα στο Νο3 το ranking του Contra, στο οποίο αναφέρονται σε σχέση με αυτόν τα εξής:

«Ένας αξιόπιστος δεξιοπόδαρος μέσος που με όποιον προπονητή κι αν δούλεψε στην Ξάνθη από το 2004 ως το 2007 είχε πάντα μόνιμο χρόνο και ρόλο. Προσέγγισε τον τριψήφιο αριθμό συμμετοχών (98) και σκόραρε δύο φορές, συνεισφέροντας πολλά στις διαδοχικές ευρωπαϊκές εξόδους των ‘ακριτών’ μέσω της 4ης (2004-05) και της 5ης θέσης (2005-06) στο πρωτάθλημα. Είχε σκοράρει στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με τον Άρη, το 2005, αλλά ο Μπενίσκος στον δεύτερο στέρησε από τη θρακιώτικη ομάδα την πρόκριση και ο Γεωργιανός δεν έζησε κάτι τόσο μεγάλο».

Την υπόλοιπη 11άδα απαρτίζουν κατά την σειρά που έχει το Contra οι Γκιόργκι Ρεκβιασβίλι του Λεβαδειακού, Λάσα Σεργκελασβίλι του ΠΑΣ Γιάννινα, Νικολόζ Νινούα του ΠΑΟΚ, Λεβάν Τσκιτισβίλι στον προ 15ετίας Πανιώνιο, Ντάβιτ Κβιρκβέλια του Πανιωνίου, Γκιόργκι Μερεμπασβίλι με τρεις θητείες σε ΟΦΗ, Βέροια και Λεβαδειακό, Μπατσάνα Αραμπούλι του ΠΑΣ Λαμία, Γκιόργκι Λορία του ΟΦΗ που υπεγραψε χωρις να αγωνιστεί και στον Ολυμπιακό, Λεβάν Κεμπάντζε του Ηρακλή κυρίως αλλά και του ΠΑΣ Γιάννινα το πρώτο μισό της δεκαετίας του ’00 και τέλος του Τιμουρ Κετσπάγια που έπαιξε τρία χρόνια στην ΑΕΚ των μέσων της δεκαετίας του ’90 φτάνοντας τις 125 συμμετοχές και τα 40 τέρματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CONTRA ΜΕ ΤΟΥΣ 11 ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ