Με αλλαγή τον Σιώπη στα τελευταία λεπτά το… πισωγύρισμα της Εθνικής με την Γεωργία στην Τούμπα

Η Ελλάδα… έσβησε το καλό αποτέλεσμα της Ισπανίας, αφού δεν κατάφερε να επικρατήσει της Γεωργίας στην Τούμπα και έμεινε στο 1-1. Το αυτογκόλ-δώρο του Κακαμπάτζε το χαρήκαμε κάτι περισσότερο από 2′ αφού ο εκπληκτικός Κβαρατσκέλια… υπέγραψε την ισοπαλία. 

Η Εθνική ομάδα επέστρεψε, για επίσημο παιχνίδι προκριματικής φάσης, ύστερα από 46 χρόνια στην Τούμπα, χωρίς να έχει στην βασική ενδεκάδα τους δύο θρακιώτες Σιώπη και Μάνταλο, με τον πρώτο να περνάει στον αγώνα λίγα λεπτά πριν την λήξη, αλλά ούτε και τον πρώην αμυντικό της Ξάνθης Στράτο Σβάρνα.

Παρότι η Εθνική δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 76′ μετά την σέντρα του Λημνιού,  με τον Κακαμπάτζε χωρίς την παραμικρή πίεση να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Εθνική δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ούτε την τύχη που είχε με το μέρος της, αφού προηγούνταν με ένα πολυ σημαντικό 1-0 χωρίς να το αξίζει και έπρεπε απλώς να κλείσει καλά τους χώρους για να πάρει το τρίποντο.

Αντιθέτως δύο λεπτά μετά την επίτευξη του 1-0, η Γεωργία βγήκε στην αντεπίθεση από αριστερά με τον εξαιρετικό Κβαρατσχέλια, ο οποίος πέρασε σαν σταματημένο τον Μαυρία (απορίας άξια η επιλογή του έχοντας να αγωνιστεί από τον Νοέμρβη με την φανέλα της Ομόνοιας), πάτησε περιοχή και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Βλαχοδήμο φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Πάλι καλά που στο 86’ με εντυπωσιακή επέμβαση ο Βλαχοδήμος είπε όχι στο δυνατό σουτ του Κανκάβα και δεν χάθηκε κι ο βαθμός της ισοπαλίας, με το τελικό 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.