LIVE από τα Πηγάδια το μεγάλο ντέρμπι για την Super League 2: ΑΟ Ξάνθη – Εργοτέλης

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την εξέλιξη του ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΟ Ξάνθη και τον Εργοτέλη για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2.

Καλησπέρα! Από αυτήν την ανάρτηση θα έχετε ενημέρωση για την εξέλιξη στον αγώνα ΑΟ Ξάνθη – Εργοτέλη για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2.

Ώρα 13:43 Δύο αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής, με τον αγώνα του Διαγόρα Ρόδου με τον Λεβαδειακό να ανοίγει την αυλαία στις 14:00.

Ωρα 13:47 Γενικά αυτήν την αγωνιστική έχουμε τις εξι πρώτες ομάδες να παίζουν μεταξύ τους αφού πέρα από τα δυο σημερινά ματς έχουμε και την αναμέτρηση Ιωνικός – Παναχαϊκή που έχει προγραμματιστεί για αύριο αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα διεξαχθεί λόγω κρουσμάτων στην ομάδα της Πάτρας.

Ώρα 13:50  Με σημαντικότερη απουσία αυτήν του Ανδρέα Τάτου αλλά και αρκετές επιστροφές η αποστολή ΑΟΞ. Συνολικά ο Τεννές έχει πάρει 21 παίκτες. Δείτε ποιους με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ώρα 13:52 Τρεις σημαντικές απουσίες έχει ο Εργοτέλης που ταξιδεψε την Παρασκευή για την Ξάνθη. Δείτε αναλυτικά ποιους με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ώρα 13:55 Η Ξάνθη θέλει να διατηρήσει το αήττητο σερί της με τον Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο, απέναντι στον ισχυρό Εργοτέλη, που έρχεται όμως από 2 συνεχόμενες ήττες.

Ώρα 14:00 Έχει ξεκινήσει και η αναμέτρηση του Διαγόρα Ρόδου κόντρα στον Λεβαδειακό στη Ρόδο. Θα υπάρχει ενημέρωση στο σκορ και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, που αφορά τον ΑΟΞ.

Ώρα 14:03 Στο ρόστερ του Εργοτέλη βρίσκονται ο αναντικατάστατος κεντρικός αμυντικός και αρχηγός της ομάδας, Χρήστος Μπάτζιος και ο νεαρός τερματοφύλακας Γιώργος Τζελέπης, που πέρασε και από την Ξάνθη, αμφότεροι με καταγωγή από την Ροδόπη. Επίσης στο προπονητικό τιμ υπάρχουν και δυο παλιοί γνώριμοι από το πέρασμά τους από την Ροδόπη. Δείτε τους με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ώρα 14:06  Φαβορί για τo ντέρμπι σύμφωνα με τους μπουκμέικερς είναι η Ξάνθη. Η Novibet δίνει τον άσσο στο 1.72 ενώ η ισοπαλία παίζεται στο 3.15 και το διπλό του Εργοτέλη είναι στο 5.45. Αναλυτικά όλες οι αποδόσεις της αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ώρα 14:08 Στην προϊστορία των 9 παιχνιδιών που έχουν πραγματοποιηθεί στα Πηγάδια ανάμεσα στις δυο ομάδες, όλες επιπέδου Α’ Εθνικής, ο ΑΟΞ έχει μικρό προβάδισμα. Δείτε στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε με όλους τους αγώνες με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ώρα 14:10 Η ενδεκάδα του ΑΟΞ: Μπέντο, Τζουρμαν, Βέρκερ, Πέτροβιτς, Τ. Παπάζολγου, Μπριλάντε, Δημούτσος, Έμπερτ, Σιατραβάνης, Μικελτάτζε, Θ. Παπάζολγου.

Ώρα 14:12 Η ενδεκάδα του Εργοτέλη: Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Ποζατζίδης, Bote, Πέϊος, Τσέλιος, Appi, Μανουσάκης, Κοκκίνης, Μπουρσέλης 

Ώρα 14:15 Αναπληρωματικοί για την Ξάνθη: Ίτσο, Καπνίδης, Τσαμούρης, Παντελιάδης, Σρόιγεν, Τεσίγια, Θυμιάδης, Μυστακίδης, Ντίνας. Εκτός έμεινε ο ανέτοιμος Κέβιν, όπως είχαμε επισημάνει.

Ώρα 14:18 Αναπληρωματικοί για τον Εργοτέλη: Τζελέπης, Πατρινός, Kwateng, Κωστανάσιος, Kacurri, Κόλα, Αλεξάκης, Conraad, Μπουτσάκης 

Ώρα 14:20  Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) με βοηθούς τους Διαμάντη (Ηπείρου) και Μάνο (Λάρισας) ενώ 4ος είναι ο Πουλικίδης (Δράμας). Το παιχνίδι αναμένεται να ξεκινήσει στις 14:45 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3 στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής. Δείτε το πρόγραμμα και όλους τους ορισμούς με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ώρα 14:23 Η παράδοση του νέου προπονητή του ΑΟΞ Μπάμπη Τεννέ απέναντι στον Εργοτέλη είναι σχεδόν μοιρασμένη. Σε οχτώ αγώνες έχει 2 νίκες και διεκδικεί σήμερα την τρίτη. Συνοπτικά τα αποτελέσματά του με ένα κλικ ΕΔΩ

Ώρα 14:26 Οι δύο ομάδες συνεχίζουν την προθέρμανσή τους. Ιδανικός ο καιρός για ποδόσφαιρο στα Πηγάδια.

Ώρα 14:30 Επετειακό λογότυπο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ετοίμασε για την φανέλα της η ΠΑΕ Ξάνθη.

Ώρα 14:32 Παραμένει το 0-0 στη Ρόδο ανάμεσα σε Διαγόρα και Λεβαδειακό στο 32′.

14:35 Oι δύο ομάδες έχουν ολοκληρώσει την προθέρμανσή τους και αναμένουμε πλέον την είσοδο για την έναρξη του σπουδαίου αγώνα.

14:40 Εισέρχονται οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο.

14:43 Ο Μπριλάντε θα παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Πέτροβιτς στο αριστερό, αντί του ανέτοιμου Κέβιν Γκαρσία. Δεν προτίμησε τον Παντελιάδη ο Μπάμπης Τεννές.

1′ Σέντρα στην αναμέτρηση για τον Εργοτέλη.

4′ Ημίχρονο στη Ρόδο. Διαγόρας – Λεβαδειακός 0-0.

5′ Καλή εκτέλεση φάουλ του Έμπερτ, η κεφαλιά του Θ. Παπάζογλου περνάει άουτ. Πρώτη τελική για την Ξάνθη.

7′ Ο Εργοτέλης την κατοχή στα πρώτα λεπτά, χωρίς κάτι σημαντικό. Προς το παρόν παραμένει το χαμηλό τέμπο.

11′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Το σουτ του Άπι σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπέντο, που είχε μείνει άγαλμα.

14′ Ο Εργοτέλης έχει κλείσει στην περιοχή της την Ξάνθη και προσπαθεί να γίνει επικίνδυνος.

15′ Κεφαλιά του Μανουσάκη, η μπάλα περναέι άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Μπέντο.

17′ Φωνές του Μπάμπη Τεννέ να βγει η Ξάνθη από τα καρέ της και να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο.

18′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη που κάνει ότι θέλει από την μεριά του Πέτροβιτς. Ο Μπουρσέλης δεν μπόρεσε να βρει γεμάτα την μπάλα από την παράλληλη σέντρα από δεξιά.

20′ Ήδη πέντε τελικές για τον Εργοτέλη, που κυκλοφορεί με μεγάλη ευκολία την μπάλα και είναι ανώτερος στα Πηγάδια.

23′ Έχει κερδίσει λίγα μέτρα η Ξάνθη στα τελευταία λεπτά, που προσπαθεί να ισορροπήσει το παιχνίδι.

24′ Εσωτερική αλλαγή για τον Μπάμπη Τεννέ, που περνάει τον Μπριλάντε ως αριστερό μπακ και τον Πέτροβιτς ως δεξί. Πολλά προβλήματα από τον Πέτροβιτς στην μη φυσική του θέση στα πρώτα λεπτά.

26′ Για λίγο με 10 η Ξάνθη, αφού ο Μρπιλάντε έχει ένα μικρό σκήσιμο και δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

27′ Η Ξάνθη σκοράρει με απευθείας φάουλ του Έμπερτ με σέντρα σουτ, αλλά ο διατητής χρεώνει επιθετικό φάουλ του Θανάση Παπάζολγου.

28′ Δεν φάνηκε να ήταν τέτοιο το σπρώξιμο, που να δικαιολογεί το επιθετικό φάουλ.

30′ Έντονες διαμαρτυρίες από τον κόσμο στα Πηγάδια, αλλά και από τον Τσαλίκη που είπε χαρατηριστικά στον 4ο: «Είναι καθαρό γκολ, μας αδικείται».

31′ Με αυτά και με αυτά παραμένει το 0-0 στα Πηγάδια μετά από μισή ώρα αγώνα. Η Ξάνθη έχει ισορροπήσει την κακή εικόνα του πρώτου εικοσαλέπτου.

35′ Παραμένει το 0-0 στη Ρόδο ανάμεσα σε Διαγόρα και Λεβαδειακό. Το ίδιο σκορ φυσικά και στα Πηγάδια.

38′ Πρώτη κάρτα στο παιχνίδι για τον Εργοτέλη. Την πήρε ο Τσέλιος για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Δημούτσο.

39′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη. Μετά την προπάθεια του Θ. Παπάζογλου και την κεφαλιά του Τσέλιου ο Σιατραβάνης βγήκε απέναντι ο Κατσιμήτρο αλλά από αρκετά πλάγοα θέση, με τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη να του κλείνει το πεδίο και να απομακρύνε σε κόρνερ.

40′ Κίτρινη κάρτα και για τον Δημούτσο, η πρώτη για παίκτη της Ξανθης.

43′ Τελευταία λεπτά πριν το ημίχρονο, έχει πέσει αρκετά ο ρυθμός.

45′ 2′ έξτρα χρόνος.

45+2 Τέλος ημίχρόνου. Η Ξάνθη ήταν κατώτερη των περιστάσεων στα πρώτα 20-25 λεπτά, αλλά ισορρόπησε το παιχνίδι και βρήκε και τέρμα με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έμπερτ, που ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Θανάση Παπάζογλου πολύ αυστηρά έως… λανθασμένα. Αποτέλεσμα ημιχρόνου: ΑΟ Ξάνθη – Εργοτέλης 0-0

Ώρα 15:38 Ανοίγει το σκορ ο Λεβαδειακός στη Ρόδο με τον Κωστή στο 78′. Διαγόρας – Λεβαδειακός 0-1

Ώρα 15:42 Παρών και ο Άρης Πιαλόγλου στις κερκίδες του Xanthi Arena.

Ώρα 15:46 ΕΠιστρέφουν οι δύο ομάδες για την έναρξη του β’ μέρους.

Ώρα 15:47 Τρεις αλαγές για τον ΑΟΞ. Ο Τσαμούρης στη θέση του Μπριλάντε, ο Θυμιάνης στη θέση Τζούρμαν και ο Σρόιγεν στη θέση του Πέτροβιτς.

46′ Σέντρα για τον ΑΟΞ στο β’ μέρος.

47′ Ο Σιατραβάνης έχει γυρίσει δεξί μπακ, ενώ ο Τάσος Παπάζογλου θα παίξει στόπερ με τον Βέρκερ, με τον Θυμιάνη πιο μπροστά στη φυσική του θέση.

48′ Δεύτερο τέρμα για τον Λεβαδειακό με τον Κωστή και πάλι στο 84′. Διαγόρας – Λεβαδειακός 0-2.

50′ Τρίτο γκολ για τον Λεβαδειακό με τον Πολέτο στο 90′. Διαγόρας – Λεβαδειακός 0-3.

54′ Η Ξάνθη έχει κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και ελέγχει για πρώτη φορά την κατοχή.

55′ Τέταρτο γκολ για τον Λεβαδειακό στο 90+5′ με τον . Δεν φάνηκε ότι θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσει το σκορ του παιχνιδιού. Διαγόρας – Λεβαδειακός 0-4. Αυτό είναι και το τελικό σκορ.

57′ Aνώτερη η Ξάνθη στο δεύτερο μέρος, χωρίς να δημιουργήσει ακόμα μεγάκη στιμγή.

59′ 58′ Διπλή αλλαγή για τον Εργοτέλη. Ο Κοκκίνης να αφήνει τη θέση του στον Μπουτσάκη και τον Μπουρσέλη να αφήνει τη θέση του στον Κόνρααντ.

60′ Σουτ του Μανουσάκη, μπλοκάρει εύκολα ο Μπέντο.

61′ Ο Ποζαντίδης μπήκε επικίνδυνα από αριστερά στην περιοχή της Ξάνθης, αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε.

64′ Σπουδαία ευκαιρία για τον Εργοτέλη, με το σουτ του Τσέλιου μέσα στην περιοχή να περνάει άουτ μετά την σέβτρα του Κόνρααντ από αριστερά.

65′ Πέμπτη αλλαγή για τον ΑΟΞ, ο Μυστακίδης περνά στη θέση του Θανάση Παπάζογλου.

66′ Ο Μικελτάτζε θα περάσει στην κορυφή της επίθεσης. Συνεχής εσωτερικές αλλαγές από τον Μπάμπη Τεννέ από την αρχή του παιχνιδιού.

67′ Γκοοοολλλ για τον ΑΟΞ. Ο Δημούτσος σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μπάτζιο και στρώθηκε στον Μικελτάτζε, ο οποίος με εύκολο πλασέ σημείωσε ο τέρμα, με τον κίπερ του Εργοτέλη να έχει εξουδετερωθεί. ΑΟ Ξάνθη – Εργοτέλης 1-0

68′ Κόκκινη κάρτα στον Γενικό αρχηγό του Εργοτέλη.

71′ Μπήκαμε στο τεέυταίο εικοσάλεπτο, με τον Εργοτέλη αναμενόμενα να κερδίζει μέτρα και να προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα της Ξάνθης.

73′ Αλλαγή για τον Εργοτέλη. Ο Κουάτενγκ στη θέση του Άπι.

76′ Δοκάρι για την Ξάνθη με πανέμορφο σουτ του Μυστακίδη. Μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση τρίποντο ο ΑΟΞ.

80′ Ελέγχει τον ρυθμό χωρίς να απειληθεί η Ξάνθη.

81′ Αλλαγλές για τον Εργοτέλη. Ο Κωστανάσιος στη θέση του Μανουσάκη και ο Κατσούρι στη θέση του Πέϊού.

82′ Τελευταία αλλαγή για τον ΑΟΞ, ο Ντίνας περνά στη θλεση του Έμπερτ.

83′ Κίτρινη στον Ποζατζίδη για τράβηγμα στον Μυστακίδη.

86′ Στην τελική ευθεία για το τέλος του παιχνιδιού, το οποίος ελέγχει με ευκολία η Ξάνθη.

89′ 4′ έξτρα χρόνος

90+1 Έχει μέινει στο έδαφος ο Δημούτσος. Θα σηκωθεί και συνεχίζεται το ματς.

90+5 Τεράστια στιγμή για τον Εργοτέλη, με το σουτ εντός πειροχής να κοτράρεται. Ενδεχομένως η τελευταία φάση στο ματς και μοναδική μετά το 1-0.

90+5 Δεύτερη κίτρινη στον Μικελτάτζε και αποβολή.

90+6 Κίτρινη και στον Μυστακίδη.

90+7 Τέλος παιχνιδιού. Η Ξάνθη πέρνει ακόμα ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, με το αγαπημένο της σκορ στα τελευταία παιχνίδια. Τελικό αποτέλεσμα: ΑΟ Ξάνθη – Εργοτέλης 1-0

Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ…