Volley League: Με πρωταγωνιστές Ανδρεάδη και Μιγαήλοβιτς ο ΟΣΦΠ πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Ένα ακόμη τρομερό ντέρμπι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του βόλεϊ, αυτό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Με τους “ερυθρόλευκους” στο τέλος να είναι οι μεγάλοι νικητές στο πέμπτο σετ.

Με κέφια και πολλές λύσεις μπήκε στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να βρει τα πατήματα του στο γήπεδο, με αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” να προηγηθούν με 1-0 και 25-16.

Ο “Δίκεφαλος” παρότι έχασε το πρώτο σετ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με λύσεις σε μπλοκ και σερβίς κατάφερε αρχικά να κάνει το 1-1 με 21-25 και το 1-2 με 20-25, βάζοντας φωτιά στο ντέρμπι και κλειδώνοντας έναν πολύτιμο βαθμό.

Ο Ολυμπιακός με την πλάτη στον τοίχο πλέον, δέχτηκε το ηλεκτροσόκ που χρειαζόταν και αρχικά έφερε στα ίσια τον αγώνα σε 2-2 με 25-21, οδηγώντας στο πέμπτο σετ την αναμέτρηση.

Στο πέμπτο σετ οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν με 6-3 και τον ΠΑΟΚ να απαντάει με ενα σερί προηγούμενος στην αλλαγή γηπέδων με 6-8. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο μέχρι και το 15-15, όπου το μπλοκ του Ολυμπιακού και οι κόντρα μπάλα λειτούργησε δύο φορές, δίνοντας την νίκη με 17-15 στους γηπεδούχος.

Πλέον ο Ολυμπιακός έχει βάλει σταθερές βάσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά παρ’ όλα αυτά τα play off είναι κρίσιμα και κάθε ήττα μπορεί να μειώσει την διαφορά από τους διώκτες του.

Για τον Ολυμπιακό, ο Ανδρέας Ανδρεάδης είχε 9 πόντους με 4/7 επιθέσεις και 5 μπλοκ ενώ ο Νικόλα Μιγαήλοβιτς, πρώην ακραίος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης τελείωσε με 19 πόντους με 17/32 επιθέσεις, 1 άσο, 1 μπλοκ και 31% υποδοχή και 23% άριστες. Τέλος για τον ΠΑΟΚ, ο Ραφαήλ Κουμεντάκης ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του με 23 πόντους, με 20/37 επιθέσεις, 2 μπλοκ, 1 άσο και με 50% υποδοχή και 33% άριστες.