Υποψήφιος κόντρα στον «μαθουσάλα» Σεβαστή ο Κώστας Γκατσιούδης για την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Ο Κώστας Γκατσιούδης θα είναι η επιλογή του συνδυασμού της Τασούλας Κελεσίδου για την εκπροσώπηση του ΣΕΓΑΣ στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η ανακοίνωση έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης μάλιστα μέσα από τον συνδυασμό «Κίνηση για την Αναγέννηση του κλασικού αθλητισμού». Αυτό σημαίνει ότι ο Εβρίτης Ολυμπιονίκης του ακοντισμού θα είναι υποψήφιος σε δυο κάλπες. Βασικό αντίπαλο θα έχει για την ΕΟΕ τον επί σειρά ετών πρόεδρο και γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή που θα είναι κατά τα φαινόμενα ο υποψήφιος της παράταξης Σακοράφα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«O αθλητής πάνω από όλα και πιστή σε αυτήν την αρχή η Κίνηση για την Αναγέννηση του κλασικού αθλητισμού, στηρίζει απόλυτα τον Κώστα Γκατσιούδη στην απόφασή του να είναι υποψήφιος εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Μαζί με την υποψηφιότητα της Oλυμπιονίκη μας Τασούλας Κελεσίδου για την προεδρία του ΣΕΓΑΣ, ένας ακόμα σπουδαίος αθλητής για εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην Ε.Ο.Ε. Ο 47χρονος Γκατσιούδης, ο μοναδικός Έλληνας αθλητής στίβου που βρίσκεται έως σήμερα στην κορυφαία δεκάδα του κόσμου όλων των εποχών (Νο 9 στον ακοντισμό με 91.69), είναι μία υποψηφιότητα οικουμενικού χαρακτήρα και αποτελεί μέγιστη τιμή για την οικογένεια του ελληνικού στίβου η επιθυμία του να γίνει η φωνή των αθλητών και του αθλήματός του μέσα στο Ολυμπιακό Κίνημα».

Ο Κώστας Γκατσιούδης από την πλευρά του είπε: «Η νέα εποχή για τον ελληνικό αθλητισμό έφτασε. Απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας και την κατάθεση της ψυχής μας για τα νέα παιδιά και το αύριο. Αισθάνομαι και νιώθω έτοιμος να υπηρετήσω τις ύψιστες αξίες στις οποίες και έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή. Αυτή τη φορά από ένα διαφορετικό πόστο. Ζητώ να με εμπιστευτείτε και να με τιμήσετε με την ψήφο σας ως εκπρόσωπό του στίβου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έφτασε η ώρα! Το Ολυμπιακό Κίνημα, πυλώνας της αθλητικής ανάπτυξης όλων των αθλημάτων, βρίσκεται στο μεταίχμιο σημαντικών αλλαγών και ανακατατάξεων. Οι αθλητές τα τελευταία χρόνια αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές όχι μόνο των αγωνιστικών χώρων. Διεκδικούν συμμετοχή στις αποφάσεις και το έχουν επιτύχει διότι και ξέρουν και μπορούν. Με γνωρίζετε όλοι σας! Είμαι ο Κώστας Γκατσιούδης που φρόντιζα πάντα να κάνω υπερήφανη την πατρίδα μου! Που ήξερα να αγωνίζομαι, να βάζω στόχους και να τους πετυχαίνω με οποιοδήποτε κόστος. Είμαι γέννημα-θρέμμα του ελληνικού στίβου. Σήμερα ζητώ την στήριξη των εκπροσώπων των σωματείων της δύναμης του ΣΕΓΑΣ για την εκλογή μου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Θέλω την ψήφο σας στις επικείμενες αρχαιρεσίες για να είμαι η φωνή σας! Είστε η οικογένειά μου! Για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για τις καλύτερες μέρες του στίβου μέσα στο Ολυμπιακό Κίνημα. Εμπιστευθείτε με».