Οι εκτιμήσεις Τεννέ για τα κλειδιά της ανόδου και η «ευλογία» να δουλεύει στην Ξάνθη: «Είναι καλύτερα με τη νέα διοίκηση»

Συνέντευξη στον ιδιοκτήτη του a-sports Δημήτρη Δημητρίου παραχώρησε ο Μπάμπης Τεννές και είπε πολλά και ενδιαφέροντα σε σχέση με την απόφασή του να αναλάβει την Ξάνθη μεσούσης της περιόδου και τις προοπτικές επιτυχίας που υπάρχουν.

Ο Τεννές μιλάει με τα καλύτερα λόγια για ακόμα μια φορά για την κατάσταση που βρήκε στην εξωαγωνιστική λειτουργία της Ξάνθης και αναφέρθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν για να ανατραπεί η αρνητική διαμορφωθείσα κατάσταση.

Σε ερώτημα για τις ιδιαίτερες δυσκολίες, ανέφερε: «Η προσπάθεια είναι αρκετά δύσκολη και οι λόγοι είναι πάρα πολλοί. Ο ένας είναι, εφόσο μιλάμε για την άνοδο της Ξάνθης, ότι έχουμε μείνει αρκετά πίσω από τις πρώτες θέσεις. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα παιχνίδια είναι λίγα. Ο τρίτος λόγος είναι ότι με τα παιχνίδια κάθε Κυριακή και Τετάρτη, ουσιαστικά δίνουμε μόνο αγώνες και δεν μπορούμε να προπονηθούμε και να παρουσιαστούμε όσο δυνατοί θέλουμε. Η προσπάθεια είναι σίγουρο ότι θα γίνει. Πιστεύουμε στον εαυτό μας, έχει καλό υλικό η Ξάνθη και ελπίζω να προλάβουμε».

Στις πρώτες δηλώσεις του όταν ανέλαβε την ομάδα, τόνισε ότι είναι ευλογία να δουλεύει κάποιος στην Ξάνθη. Ο Μπάμπης Τεννές εξηγεί: «Οτιδήποτε μπορούσε να ζητήσει ένας προπονητής, ένας ποδοσφαιριστής ή ένα μέλος του συλλόγου, θα το βρει στην ομάδα της Ξάνθης. Υπέροχες γηπεδικές εγκαταστάσεις, με ωραία γραφεία και πάρα πολύ καλό υλικό. Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό πρόβλημα με κάποιον. Αυτές τις συνθήκες, ειδικά για ομάδα SL2, είναι πάρα πολύ δύσκολο να τις βρεις. Η ομάδα λειτουργεί σαν να μην έπεσε ποτέ από της μεγάλη κατηγορία και θα έλεγα ότι με την καινούρια διοίκηση, απ’ όσο μαθαίνω και απ’ όσα μου λένε, τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα.»

Όταν αναφέρεται στον αγώνα δρόμου της Ξάνθης, εννοεί στην θέση που θα τερματίσει πριν τα πλέι οφ, τα οποία είναι μόλις πέντε παιχνίδια με χιαστί αγώνες αναλόγως με την βαθμολογική θέση; «Ακριβώς. Τα παιχνίδια των πλέι οφς δεν είναι πλέον δέκα, είναι πέντε, δηλαδή 15 βαθμοί που θα διεκδικηθούν από τις ομάδες. Αν η διαφορά που θα υπάρχει είναι πειρσσότερο από 4 ή 5 βαθμούς, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να την καλύψεις σε αυτά τα λίγα παιχνίδια.»

Πόσο πιο αισιόδοξο τον κάνει η εμφάνιση με τον Ιωνικό, σε σχέση τουλάχιστον με το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας; «Καταρχάς αυτό έχει να κάνει με τον εγωϊσμό των ποδοσφαιρστών που προσπαθήσαμε να κεντρίσουμε, γιατί οι ποδοσφαιρστές της ομάδας είναι πολλοί έμπειροι, με πολλές συμμετοχές στην SL1, οπότε νομίζω αυτό βγήκε και στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα, γιατί διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα.»

Ποια η γνώμη του Μπάμπη Τεννέ για τα φαβορί και τις εκπλήξεις της κατηγορίας; «Οι ομάδες οι οποίες παρουσιαζόντουσαν στην αρχή του πρωταθλήματος ως τα φαβορί που θα ξεχωρίσουν και θα δημιουργήσουν μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες, ήταν ο Λεβαδειακός, η Ξάνθη και ο Ιωνικός. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια νεανική ομάδα του Εργοτέλη να βρίσκεται στην κορυφή παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο και να κερδίζει στις δύσκολες έδρες. Είναι σίγουρα η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, αλλά ακόμα είναι αρκετά νωρίς για να πούμε ποιος μπορεί να τερματίσει 1ος ή 2ος. Ο Διαγόρας είναι επίσης άλλη μια πολύ ευχάριστη έκπληξη και είναι ανέλπιστα ψηλά από αυτό που μπορεί να υπολογίζαμε όλοι στην αρχή».

Κατα πόσο αυτές οι ομάδες θα μπορέσουνε να αντέξουνε και να έχουνε διάρκεια; «Αυτό θα πρέπει να το δούμε στην πράξη. Υπάρχουν παιχνίδια που όλοι θα παίξουμε με όλους και δεν έχουν γίνει, αν εξαιρέσουμε το Ιωνικός – Ξάνθη και το Ιωνικός – Εργοτέλης. Όλα τα άλλα παιχνίδια θα γίνουν προσεχώς. Από αυτά τα αποτελέσματα θα κριθούν και οι πρώτες θέσεις».

Τέλος, σε ερώτηση αν θεωρεί ότι η Ξάνθη δεν τα πήγε μέχρι στιγμής τόσο καλά επειδή έλλειπε το στοιχείο του εγωϊσμού, ο Μπάμπης Τεννές απάντησε: «Δεν μπορώ να το ξέρω και όταν ήθρα στην ομάδα της Ξάνθης δεν ασχολήθηκα καθόλου με το τι έχει γίνει πριν από εμένα. Προσπαθώ να επικεντρωθώ στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. Εγώ βλέπω ότι έχω ποδοσφαιριστές με δυνατότητες, εμπειρία και μπορούν να βγάλουν πολύ καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Πιστέυω ότι θα παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα από αυτή που είχαμε το προηγούμενο διάστημα».