Ενθουσιασμός Λοντίγκιν: «Απολαμβάνω την επιστροφή στην Ελλάδα, θα διεκδικήσουμε το Κύπελλο»

«Αυτή η στιγμή είναι πολύ ωραία πρόκριση. Με κάνει πολύ χαρούμενο, πετυχαίνουμε στόχους σιγά σιγά. Αυτό ήθελα όταν ήρθα στα Γιάννενα, να πετύχω και να βοηθήσω και την ομάδα να πετύχει».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Γιούρι Λοντίγκιν, μιλώντας στον Δημήτρη Μαλισιώβα στην ΕΡΑ Σπορ, μετά την τεράστια προκριση του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο για το Κύπελλο Ελλάδος.

«Κάναμε σημαντικό βήμα. Δεν θέλω να πω κάτι κακό για τον Παναθηναϊκό, αλλά και στα δυο παιχνίδια που παίξαμε δεν ήταν ο καλός Παναθηναϊκός. Μπορεί εμείς να τον αναγκάσαμε. Ημασταν καλύτεροι, αξιζαμε την πρόκριση. Το μυστικό ηταν η σοβαρότητα, η συγκέντρωση, η θέληση. Ετοιμαζόμασταν και είχαμε πάρει θετικό αποτέλεσμα το πρώτο παιχνίδι και αυτό μέτρησε. Ομως βάλαμε και δυο γκολ εκτός έδρας, σπάσαμε όλον τον ρυθμό της αντίπαλης ομάδας και ήταν δυσκολο να επανέλθει» είπε ο Λοντίγκιν.

Για την συνέχεια ανέφερε: «Ολα τα παιχνίδια τα βλέπουμε ίσια και όμοια, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, δεν έχουμε να χάσουμε κάτι, προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε, τη νίκη, τους τρεις βαθμούς είτε την πρόκριση».

Για τον Παναθηναϊκό ανέφερε: «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε κάποια αποτελέσματα που δεν του βγήκαν αλλά παραμένει μεγάλη ομάδα, απλά ήμασταν καλύτεροι στα δυο παιχνίδια και δίκαια προκριθήκαμε».

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα πρόσθεσε: «Οσο μπορούμε θα δώσουμε παραπάνω για την ομάδα και την πόλη. Απολαμβάνω αυτήν την δεύτερη επιστροφή στην Ελλάδα μετά τον Ολυμπιακό, αυτός ήταν ο στόχος μου, να παίξω. Μου έλειπαν τα παιχνίδια και οι άνθρωποι του ΠΑΣ με στηριξαν. Εγω γενικά δεν φοβάμαι να παίρνο οποιοδήποτε ρίσκο. Το να γυρίσω Ελλάδα και στα Γιάννενα ήταν μια πρόκληση. Ηξερα που έρχομαι, είχα πολύ θετική σκέψη. Πίστευα ότι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι και δόξα τω θεώ όλα πάνε καλά. Αλλά μακάρι να μην σταματήσει εδώ όλο αυτό. Είναι ωραία έκπληξη να εισαι στα ημιτελικά με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Ειναι ωραίο να εισαι στην τετραδα αυτή και γιατί όχι να διεκδικήσεις και άλλα πράματα. Δεν έχεις να χάσεις κάτι. Δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στα δυο ματς, όπως ίσως πολλοί δεν περίμεναν να κερδίσουμε και στα δυο ματς τον Παναθηναϊκό».

Σε ερώτημα αν πράγματι υπήρξε τον Ιανουάριο κρούση από ΑΕΚ, όπως ακούστηκε κα γράφτηκε, ο Γιούρι Λοντίγκιν απάντησε: «Οχι. Και εγώ το άκουσα αλλά επίσημη πρόταση μου εκανε μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα». Τέλος, για τους στόχους του από εδώ και πέρα, επισήμανε: «Μεγάλα λόγια δεν θέλω να λέω. Θέλω να ζω με στιγμές. Τώρα έχουμε πρόκριση. Από αύριο δουλειά. Σε τρεις μέρες νέο παιχνίδι με Παναθηναϊκό που θα ναι ακόμα πιο δύσκολο από τα δυο προηγούμενα. Από εκει και πέρα να δουμε ποιος είναι ο αντίπαλος. Δεν θα πουμε φτάσαμε μέχρι εδώ, γεια σας. Εδω ειμαστε να το διεκδικήσουμε».