Κυπέλλο Έλλαδας: Νίκη χωρίς αντικρίσμα του Βόλου επί της ΑΕΚ – Βασικοί Μάνταλος, Σβάρνας και Μπαριέντος

Στα πλαίσια των αγώνων ρεβάνς της προημιτελικλής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ο Βόλος επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, η «Ένωση» ωστόσο με συνολικό σκορ 4-3 πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού.

Βασικοί στο αρχικό σχήμα που παρέταξε ο Μανόλο Χιμένεθ βρέθηκαν τόσο ο Κομοτηναίος διεθνής μεσοεπιθετικός και αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος όσο και ο πρώην στόπερ του ΑΟΞ Στράτος Σβάρνας· αντίθετα στον πάγκο παρέμεινε ο πρώην τερματοφύλακας του Πανθρακικού Γιώργος Αθανασιάδης.

Από πλευράς Βόλου, βασικός ως κεντρικός χαφ αγωνίστηκε ο Ουρουγουανός πρώην παίκτης της Ξάνθης Ζεάν Μπαριέντος· ενώ στον πάγκο έμειναν τόσο ο πρώην πορτιέρε του ΑΟΞ Θανάσης Γκαραβέλης όσο και ο νεαρός θρακιώτης αμυντικός Παύλος Λογαράς.

Η ΑΕΚ, έχοντας και το υπέρ της 4-2 από τον πρώτο αγώνα, μπήκε νωθρά στον αγωνιστικό χώρο και έπαιξε κυριολεκτικά με τη… φωτιά, με τον Βόλο που μπήκε από την αρχή με επιθετικό προσανατολισμό και όντας ανώτερος στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού πίστεψε στην ανατροπή. Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Δουβίκα στο 35′ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, βάζοντας την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Στο δεύτερο 45λεπτο ωστόσο οι παίκτες της «Ένωσης» με κορυφαίο τον Στράτο Σβάρνα δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν τελικές, παίρνοντας με το εύθραυστο αυτό σκορ την πρόκριση. Από την άλλη, ο Πέτρος Μάνταλος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο στο 58′ δίνοντας την θέση του στον Χριστόπουλο.

Με αυτόν τον τρόπο η ΑΕΚ πήρε για έβδομη συνεχόμενη φορά το εισητήριο για τα ημιτελικά, διεκδικόντας την παρουσία της σε έκτο συνεχόμενο τελικό.