Super League: Με βασικούς Μπαξεβανίδη και Λισγάρα ο Απόλλων λύγισε τον ΟΦΗ παρά το γκολ του Στάρτζεον

Με 2-1 επικράτησε του ΟΦΗ ο Απόλλων Σμύρνης του Γιώργου Παράσχου στο γήπεδο της Ριζούπολης στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής της Super League 1.

Βασικοί στο αρχικό σχήμα του τρεις φορές πρώην τεχνικού της Ξάνθης αγωνίστηκαν τόσο ο Ξανθιώτης δεξιός μπακ και πρώην του ΑΟΞ Δήμος Μπαξεβανίδης όσο και πρώην στόπερ του, Χρήστος Λισγάρας. Από πλευράς ΟΦΗ βασικός αγωνίστηκε ο Πορτογάλος πρώην μεσοεπιθετικός του ΑΟΞ Φάμπιο Στάρτζεον, ενώ στον πάγκο έμεινε ο επίσης πρώηνπαίκτης του ΑΟΞ Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προήγηθηκε στο 17′ με τον Ντάουντα, που πήρε το ριμπάουντ από την ασταθή απόκρουση του Σωτηρίου σε σουτ του Σλίβκα.

Ο ΟΦΗ πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης, κρατούσε εκείνος τη μπάλα στα πόδια του και στο 27′ έφτασε στην ισοφάριση με καρφωτή κεφαλιά του Στάρτζεον ύστερα από σέντρα του Ουές από τα δεξιά. Αυτό αποτέλεσε μόλις το δεύτερο γκολ για τους κρητικούς στους εννέα τελευταίους αγώνες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες ώστε να προηγηθεί, ο Βέρχουλστ ωστόσο είχε απαντήσεις στα σουτ Στάικου και Σολίς, ενώ ο Στάρτζεον για ένα βήμα δεν πρόλαβε την παράλληλη του Κοροβέση. Στο 84′ όμως από εκτέλεση κόρνερ, ο Σωτηρίου προσπάθησε να διώξει τη μπάλα αλλά τελικά την έστειλε συστημένη στον Ιωαννίδη που σημείωσε το 2-1, και έδωσε στην ομάδα του το τρίποντο.

Με τη νίκη αυτή ο Απόλλων ανέβηκε στους 25 βαθμούς και την 9η θέση, ξεφεύγοντας στο +8 από τη ζώνη του μπαράζ· ενώ την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Από την πλευρά του ο ΟΦΗ γνώρισε 8η σερί ήττα, παραμένουν καθηλωμένοι στους 19 βαθμούς και την 11η θέση, μπλέκοντας για τα καλά στην υπόθεση παραμονή, όντας μόλις στο +2 από τη ζώνη του μπαράζ· την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί την ΑΕΛ σε ένα κομβικής όπως εξελίχθηκε σημασίας παιχνίδι.