Super League: Με αρχηγό Μουνάφο ο Ράσταβατς πήρε το «σκάλπ» του Γκαρσία και ο Αστέρας βλέπει Ευρώπη

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης του Μίλαν Ράσταβατς που επικράτησε με 2-1 τον ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία στο «Θ. Κολοκοτρώνης» στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής της Super League 1.

Στο αρχικό σχήμα του Σέρβου πρώην τεχνικού της Ξάνθης ως κεντρικό χαφ βρέθηκε ο πρώην μέσος του Πανθρακικού και εκ των αρχηγών του Αστέρα Χουάν Μουνάφο. Από πλευράς ΠΑΟΚ στο αρχικό σχήμα που παρέταξε ο Ουρουγουανός, που ως ποδοσφαιριστής έκλεισε την καριέρα του στον ΑΟΞ, βασικός κάτω από τα δοκάρια ήταν ο πρώην πορτιέρε του ΑΟΞ Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και στο 2′ ο Μουνάφο βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή, το σουτ όμως που επιχείρησε εκτός ισορροπίας δεν βρήκε στόχο. Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης και στο 21′ βρήκε δίχτυα με τον Κρμέντσικ, τέρμα ωστόσο που ακυρώθηκε ως οφ σάιντ, ενώ στο 35′ είχε και δοκάρι με τον Ουάρντα. Στην πρώτη ουσιαστική του ευκαίρια στον αγώνα οι Αρκάδες ευτύχησαν να προηγηθούν καθώς στο 37′ από σέντρα του Κρέσπι ο Σίτο με σουτ εν κινήσει νίκησε τον Ζίβκοβιτς για το 1-0.

Στο 54′ ο Αστέρας διπλασίασε τα τέρματά του όταν, από κεφαλιά του Μπαράλες, ο Φερνάντεθ απέφυγε τον Μιχαηλίδη και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0. Η υπεροχή του ΠΑΟΚ στη συνέχεια ήταν ανούσια, δεν δημιούργησε αρκετούς κινδύνους στην εστία του Τσιφτσή και μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 με μακρινό σουτ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 84′.

Με τη νίκη αυτή ο Αστέρας ανέβηκε στους 41 βαθμούς, έπιασε τον Παναθηναϊκό την 5η θέση και μπήκε για τα καλά στο κόλπο για ένα ευρωπαϊκό εισητήριο όντας στο -3 από Άρη και ΑΕΚ· ενώ την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ατρόμητο. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στους 46 βαθμούς και τη 2η θέση, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον Άρη, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.