«Σοκαρισμένοι και ανήσυχοι για το μέλλον τους οι ξένοι του ΑΟΞ, με Μαραντά πάει στο ματς με Παναχαϊκή»

«Η απόλυση του Τόνι Πόποβιτς από την Ξάνθη της Super League 2 προκάλεσε έκπληξη και έχει αφήσει την λεγεώνα των ξέων του συλλόγου – συμπεριλαμβανομένων πέντε Αυστραλών και ενός Νεοζηλανδού – να ανησυχούν για το μέλλον τους».

Αυτό αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ του το WorldGame της Αυστραλίας, ένα από τα πιο έγκυρα μέσα για το ποδόσφαιρο στην χώρα καθώς αποτελεί παράρτημα της κρατικής ραδιοφωνίας της χώρας SBS. Στο συγκεκριμένο μέσο, πλην των ομογενειακών, συνήθιζε να κάνει δηλώσεις άλλωστε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθη Μπιλ Πάπας.

Μάλιστα σε ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στην διάρκεια της Τρίτης από το συγκεκριμένο μέσο, αναφέρεται ότι ο Πάπας αναζητήθηκε για να διευκρινίσει ποιο θα είναι το μέλλον των άλλων Αυστραλών πλην Πόποβιτς στην ομάδα αλλά και αν ανατρέπεται ο οδικός χάρτης που σχεδίαζε για την συγκεκριμένη ομάδα ώστε να μετατραπεί σε έναν διαρκώς αναπτυσσόμενο κόμβο για τον ερχομό ταλέντων από την Αυστραλία στην Ευρώπη.

Είναι προφανές ότι ο Πάπας δεν μίλησε σε αυτή τη φάση (παρόλο που υπάρχει εύκολη επικοινωνία με το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης λόγω των παλιότερων δηλώσεών του που έχουν φιλοξενηθεί σε αυτό), μίλησε ωστόσο τουλάχιστον ένας από τους Αυστραλούς που ήρθαν στην ομάδα της Θράκης. Αλλά μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας. Η ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι «οι ξένοι της Ξάνθης “σοκαρίστηκαν” όταν τους είπαν για την απόλυση του Ποπόβιτς, με έναν από τους Έλληνες βοηθούς του να αναλάβει την ευθύνη για την επίσκεψη του Σαββατοκύριακου στην Παναχαϊκή». Ουσιαστικά το δημοσίευμα φωτογραφίζει ότι ο Μαραντάς θα βρίσκεται ως πρώτος προπονητής στον πάγκο στην Πάτρα, προφανώς με βάση την ενημέρωση που έχει υπάρξει εντός της ομάδας μέχρι στιγμής.

Μιλώντας με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, ένας από τους τους προερχόμενους από την Ωκεανία που βρίσκονται στην ομάδα της Ξάνθης είπε στο Αυστραλέζικο The World Game: «Φυσικά έχουμε συμβόλαια, αλλά δεν είμαστε σίγουροι πώς θα μας επηρεάσουν όλα αυτά που συνέβησαν. Προς το παρόν, πρέπει απλώς να συνεχίσουμε την δουλειά μας και να προσπαθήσουμε να κάνουμε την επόμενη προπόνηση και να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Λαμβάνοντας υπόψη πού βρισκόμαστε στη βαθμολογία, θα πρέπει να πούμε όμως ότι είναι λίγο σοκαριστική αυτή η εξέλιξη, ειδικά αν λαμβάνετε υπόψη ότι έχουμε ένα παιχνίδι λιγότερο από τις τρεις εκ των τεσσάρων ομάδων πάνω από εμάς. Αλλά, υποθέτω, τίποτα δεν πρέπει να μας εκπλήξει στο ποδόσφαιρο. Ενώ πιστεύουμε ότι ότι βοηθούσε την ομάδα ο Πόποβιτς, πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς αυτόν και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να προχωρήσει και να ανέβει κατηγορία η ομάδα».

Η ιστοσελίδα της Αυστραλίας θυμίζει ότι ήταν προσωπικές επιλογές του Πόποβιτς με μακροχρόνιες προοπτικές βάσει των υποσχέσεων του Μπιλ Πάπας να έρθουν στην Ξάνθη οι πρώην αστέρες της A-League της Αυστραλίας Τζος Μπριλάντε, Πολ Ιτσο, Ματ Τζουρμαν και Κάλαν Έλιοτ αλλά προσθέτει ότι «ξαφνικά το μέλλον τους έγινε λιγότερο διαυγές». «Ειδικότερα σε κίνδυνο, υπό το φως της απόλυσης του πατέρα τους μετά από μόλις εννιά αγώνες, είναι τα συμβόλαια με τους γιους του Κριστιαν και Γκάμπριελ, τους οποίους έφερε από την Περθ Γκλόρι τον Οκτώβριο», προστίθεται. Αναφέρεται ακόμα ότι ανησυχία υπάρχει «στις 12 αφίξεις από διάφορα μέρη της Ευρώπης στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πολυ-εθνικό ρόστερ». Το ρεπορτάζ προσθέτει ότι ο βοηθός του Πόποβιτς Ζέλικο Κάλατς αποχώρησε από τον σύλλογο στις αρχές Φλεβάρη ενώ αβέβαιο είναι το μέλλον και ενός ακόμα Αυστραλού προπονητή στην ομάδα, του Αρθουρ Ντίλες.

Ακολούθως η ιστοσελίδα φιλοξενεί δηλώσεις από τον «ανώνυμο» παίκτη της Ξάνθης. Αναλυτικά όσα ακόμα λέει σε ελεύθερη μετάφραση: «Ακούς πράγματα για την Ελλάδα ότι είναι δύσκολο μέρος για τους προπονητές, ένα μέρος όπου πιθανότατα δεν τους δίνεται αρκετός χρόνος. Θα μπορούσα να πω ότι τώρα το είδαμε από πρώτο χέρι αυτό. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο, συμβαίνουν απρόβλεπτα πράγματα που είναι εκτός ελέγχου. Είναι λίγο απογοητευτικό όμως όλο αυτό. Δεν νομίζω ότι είχαμε μια κακή θέση σε σχέση με τα παιχνίδια μας αυτήν την σεζόν (η Ξάνθη είναι 4 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Εργοτέλη). Δεν ξέρουμε γιατί ελήφθη αυτή η απόφαση, ίσως περίμεναν να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι με 5-0 αλλά έπρεπε να ληφθεί υπόψιν ότι είναι μια νέα ομάδα και μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να δέσει. Σε αντίθεση με αυτό που νομίζουν ορισμένοι, η ελληνική Super League 2 είναι μια σκληρή κατηγορία όπου οι ομάδες δίνουν ελάχιστο χώρο, αμύνονται σκληρά και αγωνίζονται με πάθος για κάθε πόντο. Δεν νομίζω όμως ότι πολύς κόσμος το εκτιμά αυτό».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THE WORLD GAME ΤΟΥ SBS ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ