Αντίδραση βουλευτή της Θράκης κατά Κούγια για τα περί «τουρκικών γυαλιών» στον βοηθό Κούλα Χασάν

Ανακοινωση κατά του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια εξέδωσε ο βουλευτής Ξάνθης του ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν με αφορμή την δήλωσή του για τον Ξανθιώτη βοηθό διαιτητή Κούλα Χασάν.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέδειξε το ThrakiSportS, ο Αλέξης Κούγιας μετά την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΛ προχώρησε σε γραπτή ανακοίνωση – δήλωση όπου επιτίθενται μεταξύ άλλων στον Ξανθιώτη βοηθό διαιτητή Κούλα Χασάν με εθνικά επικίνδυνες αναφορές.

Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο μουσουλμάνος επόπτης, ο οποίος είναι και διεθνής και τιμά την ΕΛΛΗΝΙΚΗ διαιτησία σε διεθνείς διοργανώσεις, «έβλεπε με τουρκικά γυαλιά, από τα ψεύτικα που πουλάνε στο παζάρι της Κωνσταντινούπολης».

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΚΙΝΑΛ Μπουρχαν Μπαράν στη δήλωσή του ανέφερε:

«Άκαιρη και άτοπη η ανακοίνωση του κ. Κούγια, με την οποία βάλλεται κατά του Κούλα Χασάν, βοηθού διαιτητή στον αγώνα που διεξήχθη μεταξύ Ατρομήτου και ΆΕΛ στις 20/2.
Τέτοιου είδους δηλώσεις σίγουρα δεν προάγουν το αθλητικό ιδεώδες παρά δυναμιτίζουν μια κατάσταση στον ήδη πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου, στοχοποιώντας με απρεπείς χαρακτηρισμούς έναν άνθρωπο που έχει τιμήσει την Ελληνική διαιτησία σε διεθνείς διοργανώσεις».