Φήμες ότι κρίθηκε νόμιμη από το ΣτΕ η απόφαση της ΕΕΑ για πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης

Την πληροφορία ότι κρίθηκε νόμιμη από το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την φερόμενη πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης μετέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο δελτίο ειδήσεων η ΕΡΑ Σπορ.

Οπως προκύπτει από το δικαστικό ρεπορτάζ, το ΣτΕ απέρριψε την αίτησή του ΠΑΟΚ να κριθεί παράνομη η απόφαση της ΕΕΑ για πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη, λόγω μη νόμιμης σύνθεσής της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σχέση με αντίστοιχη προσφυγή που είχε καταθέσει και η ΠΑΕ Ξάνθη, το ΣτΕ δεν συζήτησε καν τη δική της αίτηση (αν και ουσιαστικά είχαν συνεκδικακαστεί ενώπιόν του τον περασμένο Ιούνιο).

Η πρώτη αντίδραση μέσων ενημέρωσης που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό κάνουν λόγο για «χαστούκι» στον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά ακύρωση από το πιο ανώτατο επίπεδο της ελληνικής τακτικής δικαιοσύνης, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, της επιχειρηματολογίας σε βάρος της ΕΕΑ που κρίνεται νόμιμη ως προς την σύνθεσή της – άρα και ως προς την απόφασή της. Προσθέτουν ότι στο μέλλον μπορεί να ανατραπεί και η αθωωτική απόφαση της Εφέσεων με δεδομένη την έρευνα που διεξάγεται από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για τον τρόπο εκλογής των δικαστών – μελών της Επιτροπής Εφέσεων.

Την ίδια ώρα ωστόσο, μέσα ενημέρωσης που θεωρουνται προσκείμενα στον ΠΑΟΚ σε βραδινές τους αναρτήσεις κάνουν εντελώς διαφορετικές εκτιμήσεις αλλά μεταδίδουν και διαφορετικές πληροφορίες. Οπως υποστηρίζουν, η απόφαση του ΣτΕ δεν βγάζει νόμιμο το πόρισμα της ΕΕΑ αλλά δικαιώνει τον ΠΑΟΚ στο αίτημά του να κριθεί παράνομος ο διορισμός του Νίκου Φαραντούρη στην ΕΕΑ λίγες εβδομάδες πριν βγει η απόφαση της επιτροπής για το δήθεν θέμα της πολϋϊδιοκτησίας, εκτιμώντας πως αν συμβεί αυτό, τότε θα είναι άκυρη όλη η σύσταση της Επιτροπής που έβγαλε την απόφαση με την οποία επιβλήθηκαν ποινές στον Δικέφαλο και την Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με διαρροές από τον ΠΑΟΚ, με την απόφαση που εξέδωσε το ΣτΕ «δικαίωσε» επί της ουσίας και για αρχή τον ΠΑΟΚ και παρόλο που θα μπορούσε κάλλιστα να κλείσει την υπόθεση, αποφασίζοντας πως όλα έγιναν νόμιμα και σωστά στο διορισμό Φαραντούρη, ορίζει ως υπεύθυνο για να εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών προκειμένου να ληφθεί η απόφαση. Τα ΜΜΕ του ΠΑΟΚ υποστηρίζουν ότι με αυτήν την απόφαση «δικαιώνονται καταρχήν οι Θεσσαλονικείς που καταγγέλλουν παρατυπίες στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Μέχρι στιγμής, λόγω και του προχωρημένου της ώρας, δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από την πλευρά της ΠΑΕ Ξάνθη ή έστω από πηγές της. Σχετικό τηλεγράφημα που να αποσαφηνίζει τι ακριβώς έχει αποφασίσει το ΣτΕ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ούτε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ούτε μπορεί να βρεθεί για την ώρα κάποια ανάρτηση σε μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που διαθέτουν δικαστικούς ρεπόρτερ, ενώ και οι μεγάλες ουδέτερες αθλητικές αποφεύγουν για την ώρα να ασχοληθούν με το θέμα. Ωστόσο η είδηση όπως προαναφέρθηκε ήδη προβλήθηκε από την ΕΡΑ Σπορ στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες πέραν της τηλεγραφικής αναφοράς της είδησης.

Αν πάντως υπάρχει πράγματι απόφαση που να νομιμοποιεί ουσιαστικά την περσινή απόφαση της ΕΕΑ για την πολυϊδιοκτησία και κυρίως αν απορρίπτεται με οποιονδήποτε τρόπο η αίτηση ακύρωσης της ΠΑΕ Ξάνθη που κατατέθηκε στο ΣτΕ, όπως αναφέρουν κάποια δημοσιεύματα, τότε θα χαθεί η πιο μεγάλη ελπίδα που υπάρχει αυτήν την στιγμή για ανατροπή σε νομικό επίπεδο της απόφασης που ουσιαστικά οδήγησε στον υποβιβασμό του ΑΟΞ στην SL2. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές το πρωί της Τρίτης, γιατί με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ελληνική δικαιοσύνη και άρα για το ελληνικό κράτος να θεωρείται ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της πολυϊδιοκτησίας για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη ενώ για για την αθλητική δικαιοσύνη δεν θα έχει τελεστεί ως προς τον ΠΑΟΚ αλλά θα έχει τελεστεί ως προς την Ξάνθη!