Πώς διαμορφώνεται το προπονητικό επιτελείο του ΑΟΞ μετά τις τελευταίες ανακατατάξεις

Η αποχώρηση του Ζέλικο Κάλατς την Δευτέρα και η ανακοίνωση του Λεωνίδα Μπίλη την Τρίτη έφεραν ανακατατάξεις στο προπονητικό επιτελείο της ΠΑΕ Ξάνθη και μένει να φανεί αν και εφόσον προλειαίνουν το έδαφος για επιπλέον αλλαγές, ανάλογα φυσικά με τα αποτελέσματα του προσεχούς 10ημέρου.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η μία κίνηση ήταν διαφορετική και ανεξάρτητη από την άλλη. Οπως έχει διαρρεύσει, ο Μπίλης έτσι κι αλλιώς θα ερχόταν για να βοηθήσει το υπόλοιπο επιτελείο με τις γνώσεις του αλλά και τις γνωριμίες του στις μικρές επαγγελματικές κατηγορίες. Ο Κάλατς από την άλλη πλευρά φεύγει ως ένα μήνυμα από ψηλά κυρίως προς τον Τόνι Πόποβιτς ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και απαιτούνται άμεσα διορθώσεις για να μην έχει και αυτός την ίδια τυχη.

Το διαζύγιο με τον Κάλατς ήταν η εύκολη λύση αφενός για να εκτονωθεί η κατάσταση, με δεδομένη κυρίως την πίεση των οπαδών κατά του Πόποβιτς, αφετέρου επειδή έτσι κι αλλιώς δεν απαιτούνταν αντικατάσταση αφού στην ομάδα παραμένει ο Αλέκος Μαλαδένης που διαχρονικά έχει αποδειχθεί ο κορυφαίος ίσως προπονητής συνολικά που έχει το εργοστάσιο που ονομάζεται Ξάνθη, αν αναλογιστεί κανείς τους τερματοφύλακες που έχει αναδείξει.

Δεν παύει πάντως ο Κάλατς να αποτελούσε επιλογή και στενό συνεργάτη του Πόποβιτς, με τον οποίο είχαν εργαστεί και στην Περθο Γκλόρι αλλά ακόμα και την προηγούμενη ευρωπαϊκή τους προσπάθεια, στην Τουρκία. Το μήνυμα εστάλη και είναι διπλό, αφού πλέον του επιβάλλεται στο επιτελείο του ένας ακόμα γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ενώ χωρίς να έχει ανακοινωθεί από τον ΑΟΞ, έχει προστεθεί ως γυμναστής αποκατάστασης και ο Νίκος Ρετζέπης.

Πάντως κανονικά παραμένει το έτερο δεξί χέρι του Πόποβιτς στην ομάδα της Ξάνθης, ο Αρθουρ Ντίλες που όμως έχει πλέον από δίπλα του όχι μόνο τον Μαραντά αλλά εφεξής και τον Μπίλη. Επισήμως γυμναστής παραμένει ο Σκορ Σμιθ αλλά όπως προαναφέρθηκε, έχει προστεθεί και ο Ρετζέπης, ενώ την ανάλυση των αγώνων και την ακτινογραφία των επόμενων αντιπάλων της ομάδας εξακολουθεί να κάνει ο Μιχάλης Μαντικος.

Μετά από όλες αυτές τις ανακατατάξεις και τον… ανασχηματισμό, πλέον το προπονητικό τιμ της ομάδας της Ξάνθης όπως επισήμως εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της έχει ως εξής:
Επικεφαλής προπονητής: Τόνι Πόποβιτς
Προπονητής: Γιώργος Μαραντάς
Προπονητής: Αρθουρ Ντίλες
Προπονητής: Λεωνίδας Μπίλης
Προπονητής τερματοφυλάκων: Αλέκος Μαλαδένης
Γυμναστής: Σκοτ Σμιθ
Αναλυτής αγώνων: Μιχάλης Μάντικος