Ο εκνευρισμός του Τάτου και η αποχώρηση στα αποδυτήρια μετά την αλλαγή

Μπορεί όλοι να έχουν εστιάσει στο θέμα του Πόποβιτς, ωστόσο υπάρχουν και άλλα θέματα που συζητιούνται στους διαδρόμους των Πηγαδίων. Και ένα από αυτά αφορά το μεγαλύτερο ίσως όνομα της ομάδας, τον Ανδρέα Τάτο.

Έχει ξεκινήσει βασικός και στα τέσσερα μέχρι τώρα παιχνίδια. Στα προηγούμενα τρία έμεινε μέχρι τέλους. Στο τελευταίο με τα Χανιά αντικαταστάθηκε 20 λεπτά πριν την λήξη. Την στιγμή της αλλαγής έδειχνε εκνευρισμένος και είναι χαρακτηριστικό ότι εν τέλει κινήθηκε προς τα αποδυτήρια εμφανώς εκνευρισμένος, δίνοντας την εντύπωση σε αρκετούς ότι εξέφραζε δυσαρέσκεια. Το ερώτημα είναι προς ποιον.

Σε γενικές γραμμές ο Τάτος είναι άψογος στις μεταβιβάσεις και από αυτόν περνά η ανάπτυξη του παιχνιδιού της Ξάνθης. Εχει την ποιότητα και το έχει δείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει από το πουθενά καλές καταστάσεις. Είναι επίσης εξαιρετικός στα στημένα, μπορεί να βάλει το κεφάλι κάτω και να περάσει παίκτες με τις ντρίπλες του, έχει την ατομική ενέργεια αλλά υστερεί λίγο σε ταχύτητα σε σχέση με τον Τάτο του παρελθόντος. Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Η δουλειά του Τάτου είναι να ξεκλειδώσει τις σφιχτές αντίπαλες άμυνες και η Ξάνθη σαν μεγάλο φαβορί στα περισσότερα ματς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τέτοιες σφιχτές άμυνες. Και ο Τάτος έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει, αρκεί φυσικά να έχει βοήθειες . Γιατί είναι σαφές από τα πρώτα ματς (και αυτό θα γίνεται και στην συνέχεια) ότι οι ομάδες θα προσαρμοστούν πάνω στον Τάτο, συνεπώς θέλει και αυτός γύρω του παίκτες που να μπορούν να τον βοηθήσουν.

Στο ματς με τα Χανιά έπεφταν δύο και τρεις αντίπαλοι επάνω του. Όπως και στα προηγούμενα ματς, δέχεται πολύ ξύλο. Δεν είναι γνωστό αν σε αυτό οφειλόταν ο εκνευρισμός του κατά την αλλαγή ή σε αυτό καθαυτό το γεγονός ότι αντικαταστάθηκε. Είναι δεδομένο ότι χρειάζεται να πάρει ανάσες γιατί διαφορετικά θα σκάσει (ήδη στην πολύμηνη προετοιμασία αντιμετώπισε μυϊκό τραυματισμό και οι κίνδυνοι με τα συνεχή παιχνίδια ελλοχεύουν), αλλά επίσης αλήθεια είναι ότι μετά την αλλαγή του Τάτου η Ξάνθη έγινε λιγότερο απειλητική.

Ο ίδιος ο Ανδρέας Τάτος έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι παρά τις προτάσεις από ομάδες ανώτερων κατηγοριών, ήρθε στην Ξάνθη για να βοηθήσει τους ανθρώπους που τον στήριζαν τόσα χρόνια, έχοντας κάνει ιδιαίτερη μνεία στον αθλητικό διευθυντή της ομάδας και επί χρόνια προσωπικό του μάνατζερ Ανέστη Τσετινέ. Κανείς δεν κατάλαβε αν η αλλαγή του το Σάββατο έγινε επειδή το ζήτησε ο ίδιος ή επειδή έτσι αποφάσισε ο Πόποβιτς. Αυτό που ωστόσο έγινε αντιληπτό ξεκάθαρα είναι ότι ήταν πολύ εκνευρισμένος και ότι μετά την αντικατάστασή του, δεν πήγε στον πάγκο αλλά στα αποδυτήρια.