Τα ερυθρόλευκα της Ξάνθης ορίστηκαν από τον Μπιλ Πάπας ως δεύτερη εμφάνιση της Σίντνεϊ Ολίμπικ

Η ερυθρόλευκη πρώτη εμφάνιση του νέου ΑΟΞ αποφασίστηκε να γίνει η εναλλακτική εμφάνιση της Σίντεϊ Ολίμπικ, της ομάδας στην Αυστραλία στην οποία είναι πρόεδρος ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης Μπιλ Πάπας.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Μπιλ Πάπας με δελτίο Τύπου που αναστήθηκε στα μέσα επικοινωνίας της ομάδας το πρωί της Παρασκευής.

«Πρόσφατα είχα την τιμή και την χαρά να ηγηθώ μιας κοινοπραξίας, στην οποία μετέχει και ο συνεργάτης μου διευθυντής της Ολίμπικ Ντέιμον Χάνλιν, για την απόκτηση του Αθλητικού Ομίλου Ξάνθη. Η αγορά της Ξάνθης αποτελεί μια τεράστια ώθηση για τους παίκτες της Σίντεϊ Ολίμπικ καθώς συνεχίζουμε την αναπτυξιακή μας πορεία στην Αυστραλία και θα προσφέρει την πιο συναρπαστική ευκαιρία για τους παίκτες μας να αναπτυχθούν σε επαγγελματικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον», ανέφερε ο Μπιλ Πάπας.

«Η διαδικασία αυτής της ποδοσφαιρικής ανάπτυξης διευθύνεται από την Σίντεϊ Ολίμπικ και προσφέρει μια πραγματική ευκαιρία σε ταλαντούχους και αναγνωρισμένους παίκτες της ομάδας μας να κερδίσουν μέσω αυτού του νέου και συναρπαστικού ποδοσφαιρικού γκρουπ στο οποίου ηγείται ο ΑΟ Ξάνθη», πρόσθεσε ο χαρακτηριστικά ο Πάπας.

Για αυτό, όπως επισημαίνεται σε επίσημη ανακοίνωση της Σίντνεϊ Ολίμπικ, για να επισφραγιστεί αυτή η συναρπαστική νέα συνεργασία και η ανάπτυξη αυτής, η Σίντεϊ Ολίμπικ υιοθετεί την εμφάνιση με τις ερυθρόλευκες ρίγες ως την εναλλακτική της φανέλα για την αγωνιστική περίοδο του 2021.

Ήδη μάλιστα, η εμφάνιση αυτή εγκαινιάστηκε το Σάββατο στο πρώτο φιλικό παιχνιδι της χρονιάς με την Μακάρθουρ Ραμς στο Λινγουντ Παρκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας αυτός ξεκίνησε μεν αλλά διεκόπη λόγω… σκοτους στο 65ο λεπτο με την ομογενειακή ελληνική ομάδα να προηγείται με 1-0 με τέρμα του εικονιζόμενου Μπράνταν Κολακιάν, στο ντεμπούντο του με την ομάδα.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν φιλικοί αγωνες και ανάμεσα στα αναπτυξιακά τμήματα των δύο συλλόγων. Η Κ18 της Σιντνεϊ Ολίμπικ νίκησε με 6-2 και η Κ20 επικράτησε με 4-1.

Πάντως ο Μπιλ Πάπας διευκρίνισε: «Το μπλε και το άσπρο είναι συνώνυμο με την Ολίμπικ και αυτα τα χρώματα ποτέ δεν θα αλλάξουν. Είμαστε υπερήφανοι για τα χρώματα της πατρίδας μας, για την ιστορία μας και για την ένταξη του εμβλήματος του Πανελληνίου (το πρώτο όνομα με το οποίο ιδρύθηκε το 1957 η ομάδα) σε όλες τις εμφανίσεις μας, κάτι που δειχνει ακόμα περισσότερο τον σεβασμό μας για την παράδοση αυτού του μεγάλου συλλόγου. Το έμβλημα του Πανελληνίου θα συνεχίσει να υπάρχει σε όλες τις εμφανίσεις μας».