Super League: Κράτησε το μηδέν ο Ζίβκοβιτς, πέταγε φωτιές η επίθεση του Γκαρσία με τον Παναιτωλικό

Με 5-0 επικράτησε ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία του Παναιτωλικού στο γήπεδο της Τούμπας για τα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός, που ως ποδοσφαιριστής ολοκλήρωσε την πλούσια καριέρα του στην Ξάνθη, χρησιμοποίησε σχηματισμό 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον πρώην τερματοφύλακα του ΑΟΞ Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Με 4-3-3 παρατάχθηκε η ομάδα του Αγρινίου, με τον Τραϊανό Δέλλα να μην μπορεί να υπολογίζει για ακόμη ένα παιχνίδι τον πρώην στόπερ της Ξάνθης Τέλη Καρασαλίδη.

Κακό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει αδυναμία στην μετάβαση του παιχνιδιού από την άμυνα προς την επίθεση, ενώ ο Παναιτωλικός βλέποντας αυτήν την αδυναμία πιέσε ψηλά σε όλο το γήπεδο χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ζίβκοβιτς. Την αφέλεια της άμυνας των «Καναρινιών» να βρίσκεται ψηλά στο ύψος της μεσαίας γραμμής εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κατόρθωσαν να βρεθούν μπροστά στο σκορ στην πρώτη τους ουσιαστική ενέργεια στον αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 39′ ο Ζίβκοβιτς πέρασε την μπάλα στον Μούργκ ο οποίος έχοντας ελεύθερο γήπεδο πάτησε περιοχή και σκόραρε το 1-0, που ήταν και το σκορ του 45λεπτου.

Οι γηπεδούχοι κλείδωσαν με εμφατικό τρόπο το τρίποντο σε διάστημα 10 λεπτών στην επανάληψη. Αρχικά στο 51′ ο Σβαμπ με κεφαλιά έκανε το 2-0, στη συνέχεια ο Τζόλης στο 57′ με όμορφο τελείωμα μέσα στην περιοχή έκανε το 3-0, ενώ το εκρηκτικό δεκάλεπτο του «Δικεφάλου του Βορρά» ολοκληρώθηκε με το γκολ του Σβιντέρσκι στο 61′. Οι Θεσσαλονικείς παρότι ο ρυθμός του αγώνα ήταν σε χαμηλό τέμπο έπειτα από τη διαμόρφωση του 4-0 βρήκαν και πέμπτο τέρμα και πάλι από τον Πολωνό επιθετικό στο 90′.

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στους 39 βαθμούς και έπιασε στην τρίτη θέση τον Άρη· ο Παναιτωλικός παρέμεινε στην 12η θέση με 13 βαθμούς.