Super League: Κράτησαν το μηδέν Αθανασιάδης και Σβάρνας στο άνετο πέρασμα της ΑΕΚ από το Ηράκλειο

Με το διπλό έφυγε από το Ηράκλειο η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 0-2 του ΟΦΗ στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής της Super League 1.

Από πλευράς ΟΦΗ, ο Γιώργος Σίμος χρησιμόποιησε σε ακόμη ένα παιχνίδι βασικό στα άκρα της επίθεσης τον πρώην εξτρέμ του ΑΟΞ Φάμπιο Στάρτζεον. Ο Μανόλο Χιμένεθ από την πλευρά του διατήρησε κάτω από τα γκολπόστ τον πρώην τερματοφύλακα του Πανθρακικού Γιώργο Αθανασιάδη, αλλά και τον Στράτο Σβάρνα στην βασική δύαδα των στόπερ. Ο Ισπανός τεχνικός στερήθηκε από τον σημερινό αγώνα τις υπηρεσίες του Πέτρου Μάνταλου, ο οποίος υπέστη θλάση πρώτου βαθμού.

Στο πρώτο τέταρτο του παιχνίδιου οι δύο ομάδες είχαν από μία πολύ καλή ευκαιρία ώστε να σκοράρουν. Αρχικά, στο 12′ ο Στάικος σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή και άναγκασε τον Αθανασιάδη να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο 15′ ήταν η σειρά του Ανσαριφάρντ να απειλήσει, όμως το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε έγκαιρα ο Βάτερμαν. Σε ένα παιχνίδι όπου η ΑΕΚ το έφερε στα μέτρα της καθώς με πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία εμπόδισε τον ΟΦΗ να κυκλοφορεί με άνεση την μπάλα, κατάφερε προς το τέλος του ημιχρόνου να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Από εκτέλεση κόρνερ του Σιμάνσκι, ο Λάτσι πήρε την πρώτη κεφαλία και ο ερχόμενος από το δεύτερο δοκάρι Σάκχοφ νίκησε στο 43′ με κοντινή κεφαλιά τον Βάτερμαν για το 0-1.

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη· ο ΟΦΗ αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις την άμυνα της «Ένωσης», η οποία και έλεγχε το παιχνίδι. Στο 71′ οι φιλοξενούμενοι κλείδωσαν το τρίποντο· ο Τάνκοβιτς υποδέχθηκε την μπάλα από τον Ολιβέιρα και με πλασέ μέσα από την περιχοχή νίκησε τον Βάτερμαν για το 0-2. Στο 76′ μάλιστα ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία να σημειώσει και δεύτερο προσωπικό γκολ, αυτή τη φορά όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές με τον νεοαποκτηθείς επιθετικό Λουκ Καστάνιος στο 82′ και 85′, χωρίς όμως να βρίσκει στόχο.

Με τη νική αυτή η ΑΕΚ ανέβηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας με 40 βαθμούς, ενώ ο ΟΦΗ έμεινε στην 9η θέση με 19 βαθμούς.