Super League: Με αρχηγό Μουνάφο η απόδραση πεντάδας του Αστέρα του Ράσταβατς από το Ηράκλειο

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Super League o Αστέρας Τρίπολης του Μίλαν Ράσταβατς επικράτησε με 0-1 του ΟΦΗ στο «Θ. Βαρδινογιάννης» και βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη πεντάδα.

Ο Σέρβος πρώην τεχνικός του ΑΟΞ είχε ως βασικό στην μεσαία γραμμή τον πρώην χαφ του Πανθρακικού Χουάν Μουνάφο, ενώ στο αρχικό σχήμα που παρέταξε ο Γιώργος Σίμος βρέθηκε ο Πορτογάλος πρώην μεσοεπιθετικός της Ξάνθης Φάμπιο Στάρτζεον.

Το πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας αλλά και απειλούσε με μεγαλύτερη συχνότητα την εστία του Τσίφτση, ο Αστέρας όμως, ο οποίος κατά βάση σκόπευε να χτυπήσει στην κόντρα, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή του ευκαιρία. Στο 15′ ύστερα από αντεπίθεση ο Λουίς Φερνάντεθ σούταρε, ο Βάτερμαν απέκρουσε ασταθώς με συνέπεια ο Τζίμας με προβολή να σημειώσει το πρώτο του επαγγελματικό γκολ και παράλληλα να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι πίεσαν άμεσα για την ισοφάριση κλείνοντας τον Αστέρα στο μισό γήπεδο και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, με την πιο αξιοσημείωτη φάση τον κεραυνό του Στάικου στο 36′, που κατέληξε όμως στο οριζόντιο δοκάρι.

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε. Ο ΟΦΗ συνέχιζε με αμειώτο ρυθμό να πιέζει τον Αστέρα στο μισό γήπεδο μέχρι τουλάχιστον το τελευταίο δεκάλεπτο. Μοιραίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Κοσμάς Τσιλιανίδης καθώς στο 76′ και στο 86′ απώλεσε δύο σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση· στην πρώτη περίπτωση νικήθηκε από τον Τσίφτση και στην δέυτερη έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Χουάν Μουνάφο που είχε το περιβραχρόνιο του αρχηγού αγωνίστηκε για συνολικά 57 λεπτά, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Καπίγια, ενώ ο Φάμπιο Στάρτζεον παρότι δεν ήταν στην καλύτερη του μέρα αγωνίστηκε καθόλη τη διάρκεια.

Με την «πύρρειο νική» οι Αρκάδες έφτασαν τους 30 βαθμούς και εδραιώθηκαν στην 6η θέση, ξέφυγαν με 7 βαθμούς διαφορά από την 7η θέση, αλλά παράλληλα βρίσκονται στο -1 από την πρώτη πεντάδα. Ο ΟΦΗ παρέμεινε στην 9η θέση με 19 βαθμούς