Γ’ Εθνική: Αποκαλύψεις Πετκίδη για το πως προέκυψε η ίδρυση γυναικείας ομάδας στο Σουφλί

Μπορεί το Σουφλί να μην εκπροσωπεί πλέον στη Γ’ Εθνική των Ανδρών όπως τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο την τρέχουσα σεζόν επρόκειτο να δώσει το παρών στην Γ’ Εθνική Γυναικών. Αυτό βέβαια είναι πλέον λίγο απίθανο λόγω της πανδημίας, αλλά όταν με το καλό αυτή λήξει, η ουσία είναι ότι στο Σουφλί συστάθηκε επίσημα γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα.

Μάλιστα, σε αντίθεση με αυτό που νομίζουν αρκετοί, είναι διαφορετική από την ανδρική του Έβρου Σουφλίου. Με δικό της ΑΦΜ, ξεχωριστή διοίκηση και προπονητή τον Γιώργο Πετκίδη, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ανδρικής ομάδας, γέννημα θρέμμα της περιοχής.

Ο Πετκίδης μίλησε στον Ηλία Σχορτσανίτη και το «Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο» για το εγχείρημα της νεοσύστατης ομάδας του Σουφλίου, κάνοντας μάλιστα αναδρομή στο πώς ιδρύθηκε και αποκαλύπτοντας άγνωστες λεπτομέρειες:

«Η ομάδα μας ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018. Στα τμήματα της ακαδημίας του Αθλητικού Συλλόγου ”ΈΒΡΟΣ” Σουφλίου, είχαμε δύο κορίτσια που ξεκίνησαν το ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία. Με την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής σεζόν 2017-18,τα δύο αυτά κορίτσια ήρθαν και μας ενημέρωσαν ότι τη νέα σεζόν 2018-2019 θα έρθουν και άλλα κορίτσια στην τότε ακαδημία. Φυσικά τις ενημερώσαμε ότι αν συγκεντρωθούν αρκετά κορίτσια, θα δημιουργήσουμε ξεχωριστό τμήμα, καθαρά γυναικείο. Έτσι και έγινε. Το Σεπτέμβριο είχαμε ήδη 11 κορίτσια και το Πάσχα του 2019 συμμετείχαμε για πρώτη φορά σε μίνι τουρνουά 7Χ7 στη Θεσσαλονίκη και εκεί με τα κορίτσια κατακτήσαμε την τρίτη θέση. Αυτό ήταν μια πολύ καλή διαφήμιση για την ομάδα μας και περί τα τέλη Μάϊου, όπου σαν ακαδημία είχαμε το καθιερωμένο Τουρνουά Αλληλεγγύης, τα κορίτσια έγιναν 15. Με την πάροδο του χρόνου την ομάδα την πλαισίωσαν και κορίτσια από γειτονικές περιοχές του Δήμου μας, καθώς και γυναίκες που υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό και την Ελληνική Αστυνομία, και ήρθαν μετάθεση στην περιοχή μας. Έτσι αρχές Ιανουαρίου 2020 κατεβήκαμε στη Θεσσαλονίκη για το Πρωτοχρονιάτικο μίνι τουρνουά 7Χ7 και κατακτήσαμε την πρώτη θέση. Σήμερα στην ομάδα μας διαθέτουμε στο ρόστερ 23 κορίτσια και δηλώσαμε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, το οποίο όμως λόγω της πανδημίας δεν έχει ξεκινήσει».

Αναφορικά με τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας και αν ο κόσμος της ακριτικής πόλης στηρίζει την προσπάθειά της ομάδας, ο Πετκίδης ανέφερε: «Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας μας είναι τα 18 έτη. Έχουμε μικρά ηλικιακά κορίτσια, αλλά με πλούσια ποδοσφαιρικά προσόντα και γυναίκες άνω των 20 ετών. Ο κόσμος αγκάλιασε από την αρχή όλη αυτή την προσπάθεια μας, ενθουσιάστηκε με την ίδρυση της ομάδας μας και ήταν και είναι πολύ κοντά μας. Για του λόγου το αληθές η ομάδα μας αυτή τη στιγμή είναι πλήρης σε ρουχισμό και προπονητικό υλικό. Μας αγκάλιασαν όλοι οι επαγγελματίες και όλες οι επιχειρήσεις της περιοχής μας και όχι μόνο και τους ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά! Φυσικά σε όλο αυτό συμβάλει και η διοίκηση της ομάδας μας, που τα περισσότερα μέλη της είναι γονείς των κοριτσιών. Κάνουν πάρα πολλά για την ομάδα και η συνεργασία μας είναι άψογη».

Τέλος, ο Πετκίδης δεν παρέλειψε να στείλει ευχές για το νέο έτος 2021: «Εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές, αλλά και γενικά σε όλο τον κόσμο, υγεία, ελπίδα, υπομονή και πίστη στο θετικό! Να ξαναγυρίσουμε γρήγορα στο δεύτερο σπίτι μας που είναι το γήπεδο, ώστε να ξαναβρούμε όλοι πάλι το χαμόγελο μας!!!».