Έγραψε ασίστ ο κομβικός Σιώπης στην ανατροπή-πρόκριση της Αλάνια στους «8» του Κυπέλλου Τουρκίας

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Τουρκίας πανηγύρισε η Αλάνιασπορ του Μανώλη Σιώπη που επικράτησε εντός έδρας με το εμφατικό 4-1 της Ερζερούμ.

Εκτός του Εβρίτη αμυντικού μέσου στο αρχικό σχήμα ήταν και οι άλλοι δύο Έλληνες της ομάδας Γιώργος Τζαβέλλας κια Τάσος Μπακασέτας.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους «οιωνούς» για την Αλάνια καθώς στο 8′ ο Καρακουλουκτσού έδωσε προβάδισμα στην Ερζερούμ. Οι γηπεδούχοι δεν επηρεάστηκαν ωστόσο και σε διάστημα 10 λεπτών έφεραν τα «πάνω-κάτω» στον αγώνα, ανατρέποντας το 0-1 σε 2-1.

Αρχικά ύστερα από καθάρο τάκλιν στην μπάλα λίγο έξω από την περιοχής ο Σιώπης με εξαιρετική ατομική ενέργεια πέρασε τον τερματοφύλακα και μοίρασε στον Μπαμπακάρ για το 1-1 στο 14′. Στο 24′ ο Κόκερ με κεφαλιά από κόρνερ του Μπακασέτα σημείωσε το 2-1.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπαμπακάρ να πετυχαίνει με δεύτερο προσωπικό γκολ το 3-1 στο 57′, ενώ 20 λεπτά αργότερα ο Ντάβιντσον από δεύτερη ασίστ του Μπακασέτα έγραψε το τελικό 4-1. Ενδιάμεσα (συγκεκριμένα στο 73′) ο Σιώπης αντικαταστάθηκε από τον Ουτσάν.

Παρακάτω, το τάκλιν αυτοθυσίας και η εξαιρετική ενέργεια του Σιώπη στο 1-1: