Super League: Μοιραίος ο Πασχαλάκης στο ισόπαλο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το μεγάλο εξ’ αναβολής ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Super League 1 ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες του ξανθιώτη τεχνικού διευθυντή της ομάδας Βασίλη Τοροσίδη να βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής που έκλεισε την καριέρα του στην Ξάνθη Πάμπλο Γκαρσία κατέβασε τον ΠΑΟΚ με σχηματισμό 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα γκολπόστ τον πρώην τερματοφύλακα του Πανθρακικού Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ενώ με τον ίδιο σχηματισμό παρέταξε τον Ολυμπιακό και ο Πέδρο Μάρτινς

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν από πλευράς ΠΑΟΚ στο 2ο λεπτό, το σουτ όμως του Μουργκ από την μεγάλη περιοχή κατέληξε άουτ. Στο 14′ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη τριπλή ευκαιρία ώστε να προηγηθεί· από γύρισμα του Φορτούνη ο Εμβιλά αρχικά σούταρε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Πασχαλάκης απέκρουσε ασταθώς, ο Γάλλος το εκμεταλλεύτηκε αλλά το σουτ κατέληξε στο δοκάρι· στη συνέχεια το σουτ από μακριά του Καμαρά κατέληξε άουτ. Χωρίς κάτι αξιοσημείωτο στη συνέχεια, το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς ανώτερος από τους Πειραιώτες και στο 51′ πήρε προβάδισμα στο σκορ με το γκολ του Ίνγκασον, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Σα στην κεφαλιά του Ουάρντα και από κοντά έκανε το 1-0. Οι Θεσσαλονικείς μαζί με το γκολ βρήκαν και αυτοπεποίθηση και ήταν κυριάρχοι στον αγωνιστικό χώρο κόντρα σε έναν Ολυμπιακό που έδειχνε επηρεασμένος από το γεγονός πως έμεινε πίσω στο σκορ. Στη μοναδική τους φάση όμως στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα· ύστερα από κόρνερ του Φορτούνη, ο Μπα πρόλαβε την έξοδο του Πασχαλάκη και με κεφαλιά διαμόρφωσε στο 77′. Η μεγάλη φάση για το 2-1 χάθηκε από πλευράς ασπρόμαυρων στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων καθώς το σουτ του Τζόλη τράνταξε το δοκάρι του Σα.

Το αποτέλεσμα αυτό διατηρεί την διαφορά των 10 βαθμών μεταξύ των δύο ομάδων, με τον Ολυμπιακό να προπορεύεται με 42 βαθμούς και τον ΠΑΟΚ να παραμένει 3ος με 32.