Φίλος του Παναθηναϊκού και του ΑΟ Ορεστιάδας δήλωσε ο 88χρονος Εβρίτης που εμβολιάστηκε πρώτος

Ο άνθρωπος που στα 88 του χρόνια δείχνει θέληση και πάθος για ζωή περισσότερο από πολούς νεότερους, ο Εβρίτης Μιχαλης Γιοβανίδης είναι ο άνθρωπος που έκανε πρώτος το εμβόλιο του κορονοϊού στην Ελλάδα και αισθάνεται υπερήφανος γι’ αυτό. 

Ο άνθρωπος-σύμβολο για τους εμβολιασμούς στην πατρίδα μας μίλησε στο Live News του Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο και περιέγραψε την εμπειρία του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, τον διάλογο που είχε με τον υπουργό Υγείας, αλλά και τον τρόπο που κύλησε το πρώτο 24ωρο, από τη στιγμή που το εμβόλιο μπήκε στον οργανισμό του.

«Δεν το υπολόγισα καθόλου, δε φοβήθηκα, και συνιστώ να το κάνουν όλοι. Πιστεύω ότι σιγά σιγά θα το κάνουν όλοι και θα γλυτώσουμε από αυτήν την ασθένεια», είπε. Ο 88χρονος τα τελευταία χρόνια ζει σε οίκο ευγηρίας των Μελισσίων και όπως είπε έκανε πλάκα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια αναφορικά με τις οπαδικές του προτιμήσεις.

«Μέχρι και ο υπουργός, ο κύριος Κικίλιας, ήρθε στο αυτοκίνητο μέσα. Με κέρασε πορτοκαλάδα. Μου είπε να πιω ουίσκι αν θέλω, του είπα όχι, πήρα πορτοκαλάδα», είπε και πρόσθεσε ότι αφού ρώτησε τον υπουργό τι ομάδα είναι και εκείνος απάντησε ΑΕΚ, του επισήμανε ότι θα έπρεπε αφού είναι Νέα Δημοκρατία να είναι… Παναθηναϊκός. Βλέπετε, ο 88χρονος από τα Ρίζια του Βορείου Εβρου φαίνεταθ ότι είναι φίλος των πρασίνων της Αθήνας και όχι μόνο του Έβρου, του ιστορικού ΑΟ Ορεστιάδας.

Μπορεί ο Κικίλιας στα νιάτα του να υπήρξε μπασκετμπολίστας και να πέρασε τέσσερα χρόνια στην ΑΕΚ, αλλά ο Μιχάλης Γιοβανίδης στα δικά του νιάτα υπήρξε αγρότης και απέκτησε μία κόρη που πλέον είναι τα πάντα για εκείνον. Όπως είπε, η επέλαση του κορονοϊού στη χώρα τού προκάλεσε πολύ γρήγορα άγχος που σταδιακά έγινε φόβος, από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της νόσου σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. «Πεθάναν πολλοί. Στην αρχή με μερικούς που κάναμε παρέα, πέθαναν αυτοί όλοι, έμεινα εγώ», είπε.

Τα λόγια του για το εμβόλιο αντικατοπτρίζουν πιθανότατα τις σκέψεις και τις αγωνίες για την επόμενη μέρα, ενός ολόκληρου λαού. Η αποτελεσματικότητά του, όπως λέει, θα ρίξει τους τίτλους τέλους σε έναν εφιάλτη που ήρθε από το πουθενά. Περιγράφοντας τη διαδικασία του εμβολιασμού του, ο κ. Γιοβανίδης τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, καθώς «δεν υπάρχει άλλη σωτηρία, η μόνη ελπίδα είναι το εμβόλιο», ενώ είπε ότι είναι καλά στην υγεία του και δεν έχει παρατηρήσει κάποια παρενέργεια.